Praktijkleren en stages

  • Volg ons:

De Noorderbrug vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige medewerkers. Er zijn diverse stage- en opleidingsmogelijkheden op MBO, HBO en universitair niveau en op vakspecifiek gebied. Er is een stagevergoeding conform CAO en deskundige begeleiding.

In het kort

Maatschappelijke stage (MAS)

Zit je op het voortgezet onderwijs en wil je voor school een Maatschappelijke Stage (MaS) doen? Of wil je je oriënteren op een vervolgopleiding in de zorg? Dan ben je van harte welkom bij De Noorderbrug voor een stage bij jou in de buurt.

Met een maatschappelijke stage zet je je in voor het welzijn van cliënten. Cliënten waarderen het contact en inbreng van verfrissende ideeën of activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van internet en social media. Zij kunnen jou laten ervaren hoe zij tegen het leven met een handicap aankijken en hoe zij hun talenten benutten. In overleg met je school en De Noorderbrug kies je zelf welke activiteiten bij jou passen en hoeveel tijd je wilt besteden aan je stage.

Voorbeelden van opdrachten die je tijdens je stage bij De Noorderbrug kunt doen zijn: meehelpen bij een wekelijkse activiteit, klusjes in en rondom de woonplek van cliënten, helpen bij een gezellige zomerbarbecue, de fietsvierdaagse of andere bijzondere evenementen. Alle ideeën zijn welkom. Bij de activiteiten staat de ontmoeting met cliënten centraal.

De meeste cliënten hebben Niet-Aangeboren Hersenletsel en zijn lichamelijk gehandicapt. Sommige cliënten zijn doof en weer andere cliënten kunnen zich moeilijk verstaanbaar maken omdat ze afasie hebben. Wil je meer informatie over een Maatschappelijke Stage dan kun je terecht bij vrijwilligers@noorderbrug.nl.

Maatschappelijke stage
  • (doc, docx, txt, xls)

Praktijkleren, stage, opleidingsplaatsen GZ psycholoog

Het is belangrijk dat je ruimschoots voor het begin van een stage contact opneemt. Bij stages heb je altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig. De Noorderbrug vergoedt de aanvraag hiervan.

Stage-en opleidingsplaatsen 2017/2018
Voor de eerste periode van het schooljaar 2017/2018 zijn alle stage- en opleidingsplaatsen al vervuld. Indien er toch plaatsen vrij komen, dan wordt dat op onze website vermeld.

Print deze pagina