Psychomotorisch therapeut De Noorderbrug - Hersenz, 28-32 uur

21-06-2019

Vacature Psychomotorisch therapeut De Noorderbrug - Hersenz, 28-32 uur

Over Hersenz
Hersenz-behandeling wordt landelijk aangeboden door 13 verschillende zorgaanbieders. In de 3 noordelijke provincies biedt De Noorderbrug deze behandeling. Het betreft interdisciplinaire behandeling in de chronische fase van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). “Positieve gezondheid” is het uitgangspunt, waarbij we een programma op maat bieden. De behandeling wordt gegeven door verschillende disciplines: psycholoog, psychiater, psychomotorische therapeut, cognitief behandelaar, beeldend therapeut, muziektherapeut, afasietherapeut, bewegingsagoog. De (GZ) psycholoog voert als hoofdbehandelaar de regie. Er wordt zowel groepsbehandeling op locatie als
individuele behandeling geboden, de behandeling is systeemgericht.  Er wordt  blended behandeling (deels digitaal) toegepast en gewerkt met landelijke kwaliteitsrichtlijnen.

Bekijk ook onze site www.Hersenz.nl  en de visiefilm van De Noorderbrug ‘Maak je dromen waar’ op www.noorderbrug.nl/visie.

Jouw functie
Als psychomotorisch therapeut gebruik je tijdens het behandelen kennis van psychopathologie, neuropsychologie, leer- en cognitieve theorieën, groepsdynamica en systeemtheorieën. Je voert onder supervisie van de (GZ) psycholoog op gestructureerde wijze een behandelproces uit en voert op methodische wijze interventies uit bij de meest voorkomende psychische problemen als gevolg van niet aangeboren hersenletsel. Deze interventies zijn gericht op vakspecifieke doelen zoals: het opnieuw leren kennen van het veranderde lichaam en de balans vinden tussen belasting en belastbaarheid. Ook het omgaan met emoties, het grenzen herkennen/verkennen zijn veel voorkomende thema’s binnen de behandeling. Je beschikt over goede communicatievaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. Bouwt effectieve behandelrelaties met cliënten op en onderhoudt deze. Je betrekt de cliënt actief bij de besluitvorming omtrent de behandeling. Dit zowel bij groepsbehandeling als individuele behandeling. Daarnaast werk je mee aan de ontwikkeling van de fysieke Hersenz-behandeling zowel binnen De Noorderbrug als landelijk. Je hebt ervaring met en vindt het leuk om collega’s te coachen in je vakgebied. Je maakt deel uit van de vakgroep Behandeling en legt verantwoording af aan de RVE Manager Behandeling.

Waar zijn wij naar op zoek?                        
Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding Psychomotorische Therapie (PMT) bij voorkeur aangevuld met master opleiding PMT of bewegingsagogie (ALO). Je hebt ruime werkervaring in individuele en groepsbehandeling. Daarnaast is ervaring met NAH (revalidatie, ouderenzorg) een pré.

Verder zoeken wij iemand die:

 • ontwikkelingen in het vakgebied signaleert en deze kan vertalen naar de organisatie;
 • zelfstandig en resultaatgericht kan werken binnen de organisatorische kaders van teams en procedures;
 • over de competentie ondernemerschap beschikt;
 • proactief kan samenwerken met externe organisaties in de ketenzorg en op kan treden als vertegenwoordiger van De Noorderbrug;
 • planmatig kan werken, verbanden legt tussen de verschillende werkzaamheden en deze weet te organiseren;
 • de vakkennis op peil houdt;
 • geregistreerd als lid van de NVPMT, FVB of SRVB is een pré;
 • in bezit is van rijbewijs en auto, er wordt gewerkt op verschillende locaties;
 • bij voorkeur wonend in Friesland, Groningen of Drenthe.

Bij indiensttreding dient er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Wij bieden jou

 • een functie met veel ruimte voor eigen inbreng in een uitdagende, innoverende  werkomgeving;
 • een functie vooralsnog voor 1 jaar met kans op verlenging;
 • salariëring conform de cao gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 55 (minimaal
  € 2675,- tot maximaal € 3948,-  bruto per maand bij een fulltime dienstverband);
 • mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
 • opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn en mogelijkheden voor collectieve (ziektekosten) verzekeringen;
 • een eindejaarsuitkering van 7,05%.

Reageren
Je kunt solliciteren via het sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 10 juli.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw Linda Veninga, hoofdbehandelaar Hersenz  op  06-30964729 of de heer Martin Lanting, fysiek behandelaar Hersenz op 06-18322739.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne medewerkers voorrang. Acquisitie en doorplaatsing naar aanleiding van deze advertentie stelt De Noorderbrug niet op prijs.

 

Print deze pagina