Werken bij De Noorderbrug

  • Volg ons:

Medewerkers van De Noorderbrug zijn mensenkenners. Een mensenkenner is vanuit vakmanschap in staat om de ander te verstaan en te begrijpen. Een mensenkenner erkent de ander in zijn talenten, mogelijkheden en uniciteit en weet hoe hij het beste kan faciliteren en stimuleren. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het voor iemand is om zelf te bepalen waar mogelijk en ondersteuning te vragen waar nodig. Een mensenkenner is een specialist en een professional. Hij gebruikt zijn intuïtie, maar beschikt vooral over expertise en ervaring, via opleiding en intervisie. Medewerkers van De Noorderbrug zijn vanuit hun vakmanschap mensenkenners en daar zijn ze trots op. Zij zijn geschoold en gespecialiseerd in het omgaan met de gevolgen van hersenletsel, chronische ziekten, lichamelijke handicaps en doofheid met complexe problematiek. Medewerkers van De Noorderbrug zijn er vanuit hun expertise op gericht om mogelijkheden van mensen integraal op alle levensdomeinen te activeren. Zij ondersteunen mensen om hun sociale omgeving optimaal hierbij te benutten.

In het kort

Peter:

“We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan meer professionaliteit in onze dienstverlening. Familie en het versterken van het eigen netwerk heeft nu echt een prominente plaats gekregen.  Sinds een paar jaar bieden we behandeling: intramuraal en extramuraal. Dat is goed voor cliënten en maakt het werk voor medewerkers interessanter.”

Inge:

“Er gaat veel veranderen in de zorg, ook bij De Noorderbrug. Cliënten zijn ongerust en medewerkers zijn bang dat ze hun baan kwijt raken. Daarin is De Noorderbrug niet uniek. Wat ik goed vind is dat we daar veel over praten in dialoogbijeenkomsten.”


Print deze pagina