Ondanks de grote veranderingen in mijn leven blijf ik positief

  • Volg ons:

Het leven van Theo is na een ongeluk in december 2010 nooit meer hetzelfde. Hij leeft elke dag met de ernstige gevolgen van zijn hersenletsel.

In het kort

“In de eerste fase na het ongeluk drong het niet helemaal tot mij door wat er gebeurd was. Pas na de revalidatie, toen het ‘gewone leven’ weer begon, kwam de echte schok. Thuis werden de gevolgen merkbaar. Zo was ik voor het ongeluk veel in het buitenland, voor mijn werk. Ik was ZZP’er in de functie van kraan-, shovel- en bulldozermachinist. Door mijn beperking in energie ben ik vaak vermoeid en kan ik mijn werk niet meer uitvoeren. Ik vind het lastig om de week te overzien en om mijn huishouden op orde te houden. Zaken die vroeger vanzelfsprekend waren kosten mij nu veel moeite, of zijn niet meer mogelijk. Dat vind ik heel pijnlijk.

Door de wekelijkse bezoeken van mijn begeleider heb ik weer grip op mijn leven. Ik krijg hulp bij mijn financiën, post en administratie. Ik krijg hulp om mijn huishouding op orde te houden en ik krijg ondersteuning en begeleiding bij het opvoeden van mijn zoon. Zo kan hij thuis, in zijn vertrouwde omgeving, opgroeien. Daar ben ik erg blij om. Ook ga ik één dag in de week naar de dagbesteding voor een kookcursus op activiteitencentrum Het Kompas in Drachten. De reis ernaartoe is alleen al vermoeiend, maar ik krijg er veel voor terug. Naast het opdoen van sociale contacten heb ik veel geleerd over gezond leven en lekker koken. Deze kennis gebruik ik weer voor mijn vrijwilligerswerk bij het Ronald MC Donald huis in Beetsterzwaag. Hier kook ik één keer per maand voor de groep kinderen van De Noorderbrug die hier logeren. Dat is een behoorlijke klus, maar als ik de kinderen weer zie smullen van mijn maaltijd ben ik aan het genieten.

Het blijft moeilijk om te accepteren dat ik een ander leven heb gekregen. Ondanks de grote veranderingen blijf ik positief. Ik wil zoveel mogelijk zelf doen en niet afhankelijk zijn van anderen.  De Noorderbrug helpt mij hierbij. Ik ben blij met deze hulp.’'

Print deze pagina