Het is goed om weer eens te voelen wat ik allemaal nog wel kan

  • Volg ons:

Marius:
“Vóór mijn hersenletsel werkte ik als zelfstandige. Ik had een timmerbedrijf, werkte wel zestig uur in de week. Daarnaast was ik een fervent sporter. Totdat een hersentumor roet in het eten gooide. Ik wilde graag weer aan het werk, maar dat zat er helaas niet meer in.

Ik heb mijn bedrijf van de hand moeten doen en mijn sportlidmaatschap opgezegd. Daar zat ik dan: ‘achter de geraniums’ noemen ze dat. Dat was niet alleen voor mijzelf zwaar, maar ook voor mijn gezin was dit behoorlijk belastend.

Met behulp van de begeleiding van De Noorderbrug ben ik nu drie dagen in de week actief. Ik ben weer lekker bezig met hout in de werkplaats: mooie producten maken in opdracht van klanten.

Maar wat ik het allermooiste vind: ik sport weer. Naast fitness met aangepaste apparatuur ga ik met De Noorderbrug één keer in de week gezamenlijk zwemmen in een openbaar zwembad.

Ik sport naar mijn kunnen, maar het is goed om weer eens te voelen wat ik allemaal nog wel kan. Ik heb het gevoel dat ik weer meetel. Ik voel mij nuttig en ik ben onder de mensen. Thuis is de rust teruggekeerd.”

Print deze pagina