Wies, onze digitale collega, blikt terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit. Wies blikt terug | oktober 2018 » Noorderbrug
 
 
 
 
 
Wies blikt terug | oktober 2018
22 oktober 2018
 

Wies, onze digitale collega, blikt terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit.

 
 
Noorderbrug
Introductievlog Jeltje Schraverus

Introductievlog Jeltje Schraverus

Naast Marianne van der Harten, is per 1 oktober Jeltje Schraverus benoemd als interim bestuurder. Aan de hand van een vlog stelt Jeltje zich voor en vertelt ze over de organisatieontwikkeling bij De Noorderbrug.

 
Lees meer
Vlog 2 Jeltje: salaris, Wmo en medewerkersbijeenkomsten

Vlog 2 Jeltje: salaris, Wmo en medewerkersbijeenkomsten

Zoals aangekondigd in de introductievlog houdt Jeltje, of één van mijn collega's uit het MT, jullie vanaf nu iedere twee weken op de hoogte van de organisatieontwikkelingen binnen De Noorderbrug. In deze vlog vertelt Jeltje onder meer over de salarisbetaling, de stand van zaken rondom de Wmo en kondigt ze de medewerkersbijeenkomsten aan die in november gaan plaatsvinden.

Lees meer
Vlog 3 MT om de week: kom ook naar een medewerkersbijeenkomst

Vlog 3 MT om de week: kom ook naar een medewerkersbijeenkomst

Deze keer nemen Anja Veersma, RVE manager, en Lucretia Hagenauw (projectleider) het stokje even over in de tweewekelijkse vlog. Zij vertellen je meer over de inhoud van de medewerkersbijeenkomsten: wat komt onder andere aan de orde?

Lees meer

De Noorderbrug in het nieuws

Wij merken dat er op sommige plekken (via medewerkers) vragen ontstaan van cliënten en/of verwanten over de situatie bij De Noorderbrug. Ook is De Noorderbrug gisteren benaderd door RTV Noord met een aantal vragen. Mocht je op dit moment vragen krijgen van cliënten en/of verwanten, dan kun je (mondeling) een antwoord in de volgende strekking geven.

Lees meer
De Noorderbrug privacy-proof | Veilig mailen in Outlook

De Noorderbrug privacy-proof | Veilig mailen in Outlook

We staan er niet iedere dag bij stil, maar binnen De Noorderbrug hebben we dagelijks te maken met privacygevoelige informatie. Het is belangrijk dat wij ons daar bewust van zijn. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor het zorgvuldig regelen van de privacy van cliënten, collega’s en onszelf binnen De Noorderbrug.

Om het delen van privacygevoelige informatie gemakkelijker te maken kun je vanaf maandag 12 november vanaf 17.30 uur a.s. beveiligd mailen bij De Noorderbrug.

 
Lees meer
‘Pynter, mijn leeromgeving’ maandag 19 november van start

‘Pynter, mijn leeromgeving’ maandag 19 november van start

Maandag 19 november gaan we van start met ‘Pynter, mijn leeromgeving’. In Pynter vind je jouw persoonlijk opleidingsaanbod op basis van wat je functie van je vraagt. Zo vind je er trainingen gericht op jouw vakmanschap in bijvoorbeeld NAH of doofheid, verplichte scholingen rondom verpleegkundige zorg, maar ook over Noorderbrug-bredere onderwerpen. Denk aan Informatieveiligheid en BHV.

Decentrale introductie en inwerkgids op locatie

Decentrale introductie en inwerkgids op locatie

Het boeien en binden van nieuwe medewerkers begint met een goede start en introductie in onze organisatie en tijd en aandacht om De Noorderbrug, de cliënten en het team/de locatie waar iemand komt werken beter te leren kennen. Daarom gaan we werken met een vernieuwde opzet van de introductie, zowel Noorderbrug breed als in het team/op locatie. Over de vernieuwde centrale introductie is al eerder gecommuniceerd op Wies en de eerste twee centrale bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden. We hebben destijds aangekondigd dat we in het najaar met een vernieuwde decentrale introductie zouden komen. Dat doen we bij deze.

 
Lees meer
 
Noorderbrug
Startsein nieuwe campagne Ik Zorg

Startsein nieuwe campagne Ik Zorg

Op 1 november is de campagne Ik Zorg gestart om de komende jaren veel nieuwe medewerkers te werven voor de sector Zorg en Welzijn. Ook De Noorderbrug zet zich in voor deze campagne. Collega's Inge, Marloes en Hetty, werkzaam in Deventer, vertellen wat hun functie inhoudt en waarom zij gekozen hebben voor een baan in de zorg. Met de slogan 'IK ZORG.' vertellen ze wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat ze willen dat anderen weten over werken in zorg en welzijn.

Lees meer
Hoogste punt viering Leeuwarden mét mooie verrassing voor de buurt

Hoogste punt viering Leeuwarden mét mooie verrassing voor de buurt

Zaterdag 22 september vierden we op Nationale Burendag het hoogste punt van ons nieuwe Woon- en Talentencentrum in Leeuwarden. Toekomstige bewoners en deelnemers waren hierbij aanwezig en ook veel collega’s, vrijwilligers, familie én buren.

 
Lees meer

Advertorial in Woord & Gebaar

Heb jij het artikel van De Noorderbrug in tijdschrift Woord & Gebaar al gelezen? Collega Leonie Bloem is geïnterviewd over haar werk bij De Noorderbrug. Je kan het interview vinden op de allereerste pagina van W&G nummer 5 of via deze link.