Wies, onze digitale collega blikt eens per vier weken terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit. Wies blikt terug | december 2017 » Noorderbrug
 
 
 
 
 
Wies blikt terug | december 2017
15 november 2017
 

Wies, onze digitale collega blikt eens per vier weken terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit.

 
 
Noorderbrug
Uitkomsten onderzoek organisatieontwikkeling

Uitkomsten onderzoek organisatieontwikkeling

De afgelopen maanden heeft in alle stilte een onderzoek plaatsgevonden naar onze organisatieontwikkeling. In dit bericht lees je meer over de aanleiding van het onderzoek en de adviezen die gegeven zijn. Ook kun je lezen hoe we hier als organisatie mee verder gaan. Samen zoeken, samen bedenken wat ons verder helpt, een goede dialoog hierover: daar gaat het om!

 
Lees meer

Programma Talentontwikkeling van start

Op 13 september heeft het MT het Programma Talentontwikkeling vastgesteld. Dit programma sluit aan op de Kaderbrief 2018. Daarin staat dat wij gaan onderzoeken welke talentencentra toekomstbestendig zijn. Ook gaan we onze WMO-programma’s verder ontwikkelen. We willen graag onze intramurale cliënten méér bieden in hun talentontwikkeling en zingeving, en daar de talentencentra een belangrijk rol bij geven. Om dit te realiseren hebben we het programma Talentontwikkeling opgezet.

Lees meer
Feestelijke ondertekening nieuwbouw woon- en talentencentrum Leeuwarden

Feestelijke ondertekening nieuwbouw woon- en talentencentrum Leeuwarden

Op donderdagmiddag 5 oktober is, in het bijzijn van bewoners, familie en medewerkers, in Talentencentrum De Cande in Leeuwarden de overeenkomst ondertekend tussen De Noorderbrug en bouwbedrijf Van Wijnen. Dat betekent dat de eerste stappen zijn gezet voor de bouw van een nieuw woon- en talentencentrum aan de Sixmastraat in Leeuwarden.

 
Lees meer
 
Noorderbrug
Kerstfestival De Noorderbrug | Ben je erbij?

Kerstfestival De Noorderbrug | Ben je erbij?

“Met plezier samen-werken en ont-moeten”, dat is ons belangrijkste voornemen voor 2018. We nodigen je uit om alvast te komen voorproeven en elkaar op een gezellige en leuke manier te ontmoeten. Op dinsdag 12 december tussen 12.00 tot 20.00 uur toveren we het TT Circuit in Assen om tot een sfeervol Noorderbrug Kerstfestival. Een feestelijk festival voor alle medewerkers en vrijwilligers van De Noorderbrug.

Tijdens het festival ontmoet je je collega’s, kun je genieten van een winters hapje en drankje én krijg je muntjes uitgereikt om daarmee je eigen kerstcadeaus uit te kiezen. Dit betekent dat je je eigen kerstcadeaus kan uitkiezen.  Wil jij dit feest niet missen? Laat dan zien dat je erbij bent.
 

Samen-werken aan het jaarplan en ont-moeten

Samen-werken aan het jaarplan en ont-moeten

Als vervolg op een succesvolle kaderbriefbijeenkomst in juni is halverwege september opnieuw een ‘samen-werken en ont-moeten’ sessie gehouden. Collega’s hebben samen met het managementteam meegedacht over het jaarplan (Balanced Scorecard) van De Noorderbrug. Daarnaast zijn een aantal verdiepende thema’s besproken, zoals het programma voor talentontwikkeling, ons specialisme: behandelend begeleiden, de samenwerking tussen teams en het servicebureau en teamrollen en werkkringen.

Het is onze ambitie om dit soort bijeenkomsten volgend jaar breder te organiseren voor medewerkers. Klik hier voor een impressie van de dag
(Ondertiteling is aan te zetten via icoon rechtsonder)
 

Nieuwe leverancier voor hulp-en tilmiddelen bij De Noorderbrug

Voor de hulp- en tilmiddelen die we vanuit De Noorderbrug bieden, werkten we geruime tijd samen met Welzorg. Helaas hoorden we dat cliënten en medewerkers niet meer tevreden zijn over hun service. Daarom hebben we dit voorjaar onderzocht welke leverancier beter bij ons past en de service biedt die cliënten en medewerkers wensen.

Vanuit het inkooptraject is de keuze gevallen op het Hulpmiddelen Centrum als nieuwe leverancier per 1 januari 2018. 

De komende weken worden kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd om meer informatie te geven over de nieuwe leverancier. Op deze manier kunnen cliënten en medewerkers kennismaken met de medewerkers van het Hulpmiddelen Centrum.

Klik hieronder voor de geplande data per RVE:

Data bijeenkomsten RVE Drenthe
Data bijeenkomsten RVE Friesland
Data bijeenkomsten RVE Groningen
Bijeenkomst RVE Doven Groningen: volgt in januari 2018

 

Ervaringsverhaal: Cambuur verbindt

Ervaringsverhaal: Cambuur verbindt

Jordy (20) was zestien toen hij tijdens de Friese voetbalderby tussen SC Cambuur - SC Heerenveen opeens een hersenbloeding kreeg. In een klap veranderde zijn hele leven. Hij kwam depressief thuis te zitten. Op een middag in november ontmoette Jordy de trainers en spelers van zijn favoriete club en vertelde hij over de impact van het feit dat je hele toekomst in een klap in duigen valt. Ook vertelde hij hoe hij heeft leren omgaan met de gevolgen van zijn hersenletsel met behulp van de behandeling Hersenz.

 
Lees meer
 
Noorderbrug

Nieuwe trainingen 'Werken met Wies' gepland

Wies biedt (op aanvraag) de training Werken met Wies aan. Kijk in de opleidingsgids voor de geplande trainingen. Bij voldoende aanmeldingen plan ik een training samen met je collega's, op een locatie zo dichtbij mogelijk.

Plaats je foto en specialisme in je Wies profiel

Hoewel Wies al door veel collega's gebruikt wordt, is het nog vaak lastig te zien wie deze collega’s zijn en hoe je ze kunt bereiken. Plaats daarom een foto in je profiel en vul je profiel verder in,  bijvoorbeeld met je werkdagen, specialisme of interesses. Dat zoekt wel zo gemakkelijk! Je profiel vind je rechtsboven in de hoek van Wies.

NGT lettertype geïnstalleerd

In het Noorderbrug netwerk is het lettertype NGT (handalfabet) geïnstalleerd. Hierdoor kan iedereen binnen De Noorderbrug in bijvoorbeeld Word op eenvoudige wijze typen in het handalfabet. Wel even de lettergrootte wijzigen, omdat de handjes anders niet te lezen zijn.