Wies, onze digitale collega, blikt iedere maand terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit. Wies blikt terug | mei 2018 » Noorderbrug
 
 
 
 
 
Wies blikt terug | mei 2018
30 mei 2018
 

Wies, onze digitale collega, blikt iedere maand terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit.

 
 
Noorderbrug
De Noorderbrug privacy-proof: 25 mei AVG van kracht

De Noorderbrug privacy-proof: 25 mei AVG van kracht

Sinds vrijdag 25 mei is de nieuwe privacywetgeving in werking: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De nieuwe AVG wet geldt voor alle organisaties in heel Europa. Wil je binnen 2 minuten worden bijgepraat over wat de AVG betekent voor jou als medewerker bij De Noorderbrug? Bekijk dan onze informatieve animatie: https://youtu.be/AFF_3zjSkb4.

 
Lees meer
Cliëntenportaal Jouw Omgeving live!

Cliëntenportaal Jouw Omgeving live!

Op maandag 30 april is Jouw Omgeving - het online cliëntenportaal voor cliënten van De Noorderbrug – live gegaan! Hier kunnen cliënten elkaar veilig online ontmoeten, met elkaar communiceren, sociale contacten onderhouden, ervaringen uitwisselen en activiteiten organiseren. Het online portaal draagt hiermee bij aan het geven van een stem aan cliënten en het vergroten van hun eigen regie en leefwereld.

Lees meer

Managementteam compleet!

Het managementteam is weer compleet en we kunnen een aantal collega’s begroeten in de loop van de komende periode. Lees hier een overzicht van de leden van het MT en hun aandachtsgebied.

 
Lees meer
Bouw Woon- en Talentencentrum Leeuwarden is gestart!

Bouw Woon- en Talentencentrum Leeuwarden is gestart!

Zo’n 100 cliënten, medewerkers, vrienden en familie zagen op woensdag 25 april de eerste paal van Woon- en Talentencentrum Leeuwarden symbolische de grond in gaan. Deze paal was beplakt met wensen van cliënten en medewerkers voor de nieuwbouw. De wensen varieerden van: ‘ik wens een zonnig appartement’ tot ‘ik wens iedereen veel gezelligheid!’. Ook werd het bouwbord onthuld, met een prachtige foto van onder andere Marlijn. Iedereen die bij dit bijzondere moment aanwezig was en heeft meegeholpen: ontzettend bedankt!

Lees meer
Resultaten medewerkersonderzoek en teamreflectie bekend

Resultaten medewerkersonderzoek en teamreflectie bekend

Het medewerkersonderzoek heeft inmiddels plaatsgevonden! Nieuw aan dit onderzoek was dat het medewerkersonderzoek aansluit bij verplichtingen vanuit het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg. De informatie die is opgehaald zal eveneens als input worden gebruikt voor de teamreflectiegesprekken. We hebben van Effectory, het bureau dat het medewerkersonderzoek heeft uitgevoerd, terug gehoord dat De Noorderbrug dit als één van de eerste zorgorganisaties erg goed heeft toegepast.

 
Lees meer
Uit het MT

Uit het MT

Het MT houd je maandelijks op de hoogte van de onderwerpen die in het MT besproken zijn. Dit maandverslag wordt geplaatst in de groep 'Managementteam'. Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen die het MT bespreekt? Word dan lid van de groep door hier te klikken.

Uit het MT | april 2018

 
Noorderbrug
Kandidatenlijst tussentijdse verkiezingen OR

Kandidatenlijst tussentijdse verkiezingen OR

De sluitingsdatum voor de kandidaatstelling van de tussentijdse verkiezingen OR is voorbij. Er hebben zich 7 mensen kandidaat gesteld, waar de ondernemingsraad heel blij mee is! Bij deze stellen we de lijst kenbaar.

 
Lees meer
Cliënten met vakantieplannen? Dit moet je weten!

Cliënten met vakantieplannen? Dit moet je weten!

De zomervakantie is in aantocht. En daarna de herfst- en kerstvakantie. Voor cliënten die wonen in een wooncentrum van De Noorderbrug is er een aantal richtlijnen voor vakanties. Deze staan in het Kostenoverzicht 2018. Zowel voor hen als voor jullie als medewerkers zijn deze goed om te weten, zodat jullie antwoord kunnen geven op eventuele vragen van cliënten hierover.

Lees meer
Dag van de medezeggenschap op 12 juni

Dag van de medezeggenschap op 12 juni

Op dinsdag 12 juni vindt de Dag van de medezeggenschap plaats. De Dag van de Medezeggenschap wordt jaarlijks georganiseerd door de cliëntenraden. Op de dag van de medezeggenschap kunnen cliënten meepraten over belangrijke thema's in hun leven. Ook is het een mooie manier om elkaar te ontmoeten en van elkaar te kunnen leren. Het thema van dit jaar is 'Communicatie, kom met elkaar in contact'.

 
Lees meer
Fiets mee met de RollOnRoute!

Fiets mee met de RollOnRoute!

Voor de 12e keer doen we mee aan de zomerse fietstocht RollOnRoute! Een speciale route (20 tot 25 kilometer per dag) voor mensen met een rolstoel, scootmobiel, driewieler, tandem, duofiets of wheely. De RollOnRoute is van 24 t/m 27 juli. Iedere dag ontdekken we een ander stukje van het mooie Drenthe. Jaarlijks doen er zo'n 70 cliënten en medewerkers vanuit De Noorderbrug mee. Wil je mee als vrijwilliger? Stuur dan een mailtje naar k.e.neuwitter@noorderbrug.nl.

Benieuwd naar vorig jaar? Bekijk hier het filmpje!