Wies, onze digitale collega, blikt iedere maand terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit. Wies blikt terug | juni 2018 » Noorderbrug
 
 
 
 
 
Wies blikt terug | juni 2018
27 juni 2018
 

Wies, onze digitale collega, blikt iedere maand terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit.

 
 
Noorderbrug
Inzicht en overzicht in cijfers en resultaten met teamdashboards

Inzicht en overzicht in cijfers en resultaten met teamdashboards

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan het klaarmaken van de teamdashboards voor alle locaties. De vraag naar meer stuurinformatie voor locaties was groot en hiermee vervullen we deze behoefte. Het teamdashboard geeft in één oogopslag inzicht, overzicht en samenhang in de belangrijkste cijfers, resultaten en informatie van jouw locatie.

 
Lees meer
Dag van de Medezeggenschap: 'Communicatie, kom met elkaar in contact'

Dag van de Medezeggenschap: 'Communicatie, kom met elkaar in contact'

Op dinsdag 12 juni organiseerde de CCR de jaarlijkse Dag van de Medezeggenschap. Op de dag van de medezeggenschap kunnen cliënten meepraten over belangrijke thema's in hun leven. Ook is het een mooie manier om elkaar te ontmoeten en van elkaar te kunnen leren. Het thema van dit jaar was 'Communicatie, kom met elkaar in contact'. Extra bijzonder dit jaar was het dagvoorzitterschap van Ebel Jan van Dijk van ‘De Jongens van Lucht’. Zijn komst hadden we te danken aan de persoonlijke uitnodiging van Annie Huizing (cliënt en lid CCR) aan zijn adres.

 
Lees meer
De Noorderbrug mede-winnaar van NPGZ-Stimuleringsprijs 2018

De Noorderbrug mede-winnaar van NPGZ-Stimuleringsprijs 2018

Op woensdag 20 juni reikte het Noordelijk Platform Gehandicaptenzorg (NPGZ) haar jaarlijkse prijs van €10.000 uit voor een goed idee, project of plan dat bijdraagt aan een verbetering in de kwaliteit van bestaan in het leven van mensen met een beperking. Gedragswetenschapper Martine Buist-Bouwman schreef namens De Noorderbrug een voorstel over Virtual Reality (VR) en diende dit in. De jury kwam dit jaar tot een uniek, maar wel unaniem oordeel. Uit de acht aanmeldingen koos zij één hoofdwinnaar en twee medewinnaars. Hiermee zijn wij mede-winnaar geworden van de NPGZ-prijs 2018!

Lees meer
Kwaliteitsrapport en bestuursverslag zijn klaar!

Kwaliteitsrapport en bestuursverslag zijn klaar!

In het kwaliteitsrapport 2017 ‘Hart voor Kwaliteit’ vertellen we en laten we zien wat goed gaat in de kwaliteit van zorg en dienstverlening voor cliënten en het werk voor medewerkers bij De Noorderbrug. We vertellen ook wat volgens ons beter zou kunnen en waar we in 2018 (verder) mee aan de slag gaan. Naast het uitgebreide kwaliteitsrapport en het bestuursverslag hebben we voor iedereen een beeldende samenvatting van het kwaliteitsrapport gemaakt. Makkelijk en overzichtelijk.

 
Lees meer
Uit het MT

Uit het MT

Het MT houdt je maandelijks op de hoogte van de onderwerpen die in het MT besproken zijn. Dit maandverslag wordt geplaatst in de groep 'Managementteam'. Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen die het MT bespreekt? Word dan lid van de groep door hier te klikken.

Lees hier: Uit het MT | mei 2018

Jaarverslag Ondernemingsraad 2017

Jaarverslag Ondernemingsraad 2017

De ondernemingsraad heeft in 2017 de medezeggenschap niet alleen bekeken door de bril van zelforganisatie, maar ook vanuit de visie en missie van De Noorderbrug. We hebben als Ondernemingsraad weer een groot aantal zaken en veranderingen, al dan niet wettelijk verplicht, voor de medewerkers van De Noorderbrug scherp gevolgd. Daar waar het mogelijk of noodzakelijk was hebben we geprobeerd invloed uit te oefenen om deze aanpassingen zo goed mogelijk te laten uitpakken voor haar collega’s en De Noorderbrug in zijn geheel. Ben je nieuwsgierig? Lees dan verder in het jaarverslag Ondernemingsraad 2017.Nieuw lid OR
In juni was er de mogelijkheid om te stemmen op een nieuw lid voor de Ondernemingsraad. Van de zeven collega's die zich kandidaat hebben gesteld voor de tussentijdse verkiezing zijn we verheugd te vermelden dat Jurjen van de Vuurst (begeleider Wooncentrum voor Doven Groningen) het nieuwe lid is van de Ondernemingsraad.

 
Noorderbrug
Kunstzinnige samenwerking cliënten en studenten

Kunstzinnige samenwerking cliënten en studenten

De afgelopen maanden namen zeven cliënten van De Noorderbrug, studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en Academie Minerva een kijkje in elkaars leven. Hun ervaringen verbeelden ze voor het vierde jaar op rij in de prachtige expositie ‘Laten zien’. De expositie is geopend van maandag t/m vrijdag van 15:30 tot 16:30 uur. Toegang is gratis.
 


Radio Noord heeft tijdens de expositie Jeroen (cliënt Talentencentrum) en twee studenten uit zijn groepje kort geïnterviewd. Dit interview kun je hier beluisteren(item over de expositie begint bij 21:17 minuten).

 

 
Lees meer
High tea met wooncentrum Bedum en burgemeester en wethouders

High tea met wooncentrum Bedum en burgemeester en wethouders

In samenwerking met vrijwilligersstichting Present Noord-Groningen verzorgden de burgemeester van Bedum, zes wethouders en één raadslid van de toekomstige gemeente Het Hogeland op zaterdag 26 mei een high tea voor 26 bewoners van De Noorderbrug in Bedum. Hiermee willen zij laten zien hoe goed en hoe leuk het is om je vrijwillig in te zetten voor een ander in de omgeving en in de samenleving. Zo hopen ze mensen te inspireren om ook zelf vrijwilligerswerk te gaan doen.

Lees meer
Fiets mee met de RollOnRoute | Cliënt aanmelden of mee als vrijwilliger? Het kan nog steeds!

Fiets mee met de RollOnRoute | Cliënt aanmelden of mee als vrijwilliger? Het kan nog steeds!

Nog een maand en dan doen we weer mee aan de RollonRoute. Een speciale route door het mooie Drenthe voor mensen met een rolstoel, scootmobiel, driewieler, tandem, duofiets of wheely. Al meer dan 10 jaar nemen we met De Noorderbrug deel aan dit evenement met zo’n 70 cliënten en 15 vrijwilligers en medewerkers.Cliënten en hun familie kunnen zich hiervoor aanmelden via onze website: www.noorderbrug.nl/ror of de inschrijfformulieren die zijn verstuurd naar alle locaties.
Bekijk hier het filmpje van vorig jaar!

 
Lees meer
Appartement nieuw Woon-en Talentencentrum Leeuwarden op ware grootte

Appartement nieuw Woon-en Talentencentrum Leeuwarden op ware grootte

De bouw van het nieuwe Woon-en Talentencentrum in Leeuwarden krijgt steeds meer vorm. Op Het Noordvliet in Leeuwarden ligt sinds kort in het atrium een doek met daarop afgedrukt een appartement op ware grootte. Zo kunnen de toekomstige bewoners alvast, vooruitlopend op de modelwoning, ervaren hoe groot hun appartement gaat worden. Je bent welkom om een kijkje te komen nemen!

 
Lees meer
Cliënten met vakantieplannen? Dit moet je weten!

Cliënten met vakantieplannen? Dit moet je weten!

De zomervakantie is in aantocht. En daarna de herfst- en kerstvakantie. Voor cliënten die wonen in een wooncentrum van De Noorderbrug is er een aantal richtlijnen voor vakanties. Deze staan in het Kostenoverzicht 2018. Zowel voor hen als voor jullie als medewerkers zijn deze goed om te weten, zodat jullie antwoord kunnen geven op eventuele vragen van cliënten hierover.

 
Lees meer
 
Noorderbrug