Wies, onze nieuwe collega, vindt steeds beter haar plek in onze organisatie. Ze is ook regelmatig op pad om kennis te maken met collega's. Omdat Wies veel te vertellen heeft, blikt ze eens per vier... Wies blikt terug | juni 2017 » Noorderbrug
 
 
 
 
 
Wies blikt terug | juni 2017
19 juni 2017
 

Wies, onze nieuwe collega, vindt steeds beter haar plek in onze organisatie. Ze is ook regelmatig op pad om kennis te maken met collega's. Omdat Wies veel te vertellen heeft, blikt ze eens per vier weken terug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit.

 
Nieuwe editie nieuwsbrief "De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden"

Nieuwe editie nieuwsbrief "De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden"

Uit de Wiesgroep 'De Noorderbrug bouwt in Leeuwarden'
In mei werden drie meitink jûnen (meedenkavonden) georganiseerd, in wooncentrum De Kaap, wooncentrum De Kazerne en wooncentrum Het Noordvliet / talentencentrum De Cande. Tijdens deze avond presenteerde architectenbureau De Zwarte Hond de plannen voor de binnenkant van het gebouw. Daarnaast maakten we keuzes voor de buitenkant. In de nieuwsbrief "De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden" lichten we de keuzes toe en vertellen we over de volgende stappen. Word lid van de groep en blijf op de hoogte!

 
Lees meer
 
Noorderbrug
Cliënten geven workshop Beeldvorming aan medewerkers Alfa College

Cliënten geven workshop Beeldvorming aan medewerkers Alfa College

Uit de Wiesgroep: RVE Groningen
Vijf cliënten van Talentencentrum Groningen hebben een workshop Beeldvorming gegeven aan medewerkers van het Alfa-college. In deze workshop lieten Jenneke, Hennie, Arjen, Bernhard en Lisa mensen ervaren en ontdekken hoe het is om een handicap te hebben. Zo hebben ze oefeningen bedacht waarbij mensen maar één arm kunnen gebruiken, een speciale bril moeten dragen waardoor zij niet meer goed kunnen zien of met een rollator allerlei obstakels tegenkomen.

 
Lees meer
Wat vind jij van Wies?

Wat vind jij van Wies?

We werken nu zo'n half jaar samen met Wies (hét kennis- en informatieplatform van De Noorderbrug) en we zijn heel benieuwd hoe jullie de samenwerking met deze digitale collega ervaren. Wil je daarom (anoniem) onderstaande vragenlijst invullen? Hiervan kunnen we leren en Wies nog verder verbeteren voor iedereen in de organisatie.
Je kunt de enquête tot en met zondag 25 juni invullen. Het invullen is anoniem en duurt ongeveer 2 minuten. We waarderen jullie reactie zeer, alvast bedankt!

 
Lees meer
RollOnRoute 2017 van 25 t/m 28 juli

RollOnRoute 2017 van 25 t/m 28 juli

De zomer komt dichterbij en dat betekent een nieuwe editie van de RollonRoute, een speciaal onderdeel van de DrentseFiets4daagse. De RollonRoute is een routevoor mensen met een rolstoel, scootmobiel, driewieler, tandem, duofiets of wheely. Jaarlijks doen zo’n 70 cliënten, 15 vrijwilligers en allerlei medewerkers van verschillende locaties hieraan mee. Deze zomer vindt de RollonRoute plaats van 25 t/m 28 juli. Ook dit jaar hopen we weer op een grote groep enthousiastelingen die mee gaan doen.

 
Lees meer
De wandelaars van Loop Leeuwarden

De wandelaars van Loop Leeuwarden

Zondag 21 mei hebben 12 cliënten en 6 begeleiders meegdaan met Loop Leeuwarden. Onder prima omstandigheden vertrok de groep om 14.15. uur vanaf het Wilhelminaplein voor de 8 km lange wandeltocht. De route was goed te doen voor onze cliënten. Het was warm maar iedereen heeft genoten. Bij de finish stond de cameraploeg klaar om een paar vragen te stellen en zijn er foto's gemaakt. Met een mooie medaille ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis!

 
Lees meer
 
Noorderbrug
 
Word lid van (één van de) RVE groepen en Wies wordt nog interessanter
 

Iedere RVE (Friesland, Groningen, Drenthe, Doven, Behandeling) heeft een eigen groep op Wies. Hierin wordt kennis en informatie gedeeld door met name collega's die werkzaam zijn binnen deze RVE. Om te weten wat er speelt binnen jouw (of een andere) RVE is het interessant om je aan te melden voor een RVE groep. Zo lees je ook wat er speelt en waar je collega's binnen de andere RVE's mee bezig zijn.

https://wies.noorderbrug.nl/groepen

 
Lees meer
 
 
Groep Adviseurs heeft tot nu toe de meeste leden
 

Sinds 1 april zijn de adviseurs Goed leven, Mooi werk en Financieel gezond gestart. Zij helpen, ondersteunen, coachen en adviseren teams en locaties in de dagelijkse dilemma's en vragen die ze tegenkomen in het groeiproces van zelforganisatie. De adviseurs delen waardevolle informatie en kennis in hun groep op Wies voor alle medewerkers. Nieuwsgierig? Word gauw lid!

 
Lees meer
 
 
Wies komt graag langs!
 

Wies is hét kennis- en informatieplatform van De Noorderbrug waar je alle belangrijke en relevante informatie binnen onze organisatie kunt vinden, laten zien én delen. Weet jij of weet jouw team al voldoende waarvoor je Wies kunt gebruiken en inzetten? We komen graag bij je langs om de belangrijkste stappen en werking van Wies toe te lichten zodat je nog makkelijker en effectiever je werk kunt doen, weet waarvoor je bij wie terecht kunt en kennis & successen kunt delen. Stuur een mailtje naar: communicatie@noorderbrug.nl en we maken een afspraak voor een korte 'spoedcursus Wies' op jouw locatie!

 
 
Goed vindbaar en bereikbaar zijn voor collega's: vul je profiel
 

Om iedereen die binnen De Noorderbrug werkt goed te kunnen vinden en bereiken is het belangrijk dat je als collega jouw profiel (met leuke foto ;)) op Wies vult. Op deze manier zie je welke functie jij bekleedt, hoe mensen jou kunnen bereiken, maar ook wat jouw expertises zijn. Ben jij bijvoorbeeld naast je functie als begeleider ook aandacht functionaris agressie? Vul dit dan in. Op deze expertise ben je vervolgens ook te vinden middels de zoekbalk op Wies. Een makkelijke manier om de juiste mensen in de organisatie snel te kunnen vinden! Waar wacht je nog op..:? Je vindt je profielpagina rechts bovenin op Wies.

 
 
Noorderbrug