Wies, onze digitale collega, blikt iedere maand terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit. Wies blikt terug | maart 2018 » Noorderbrug
 
 
 
 
 
Wies blikt terug | maart 2018
26 maart 2018
 

Wies, onze digitale collega, blikt iedere maand terug op datgene wat er speelt binnen De Noorderbrug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit.

 
Lichtpuntjes in beelden en verhalen

Lichtpuntjes in beelden en verhalen

Het thema waar wij in 2017 onze plannen aan toetsten was ‘Grenzen en beloften’. Bij grenzen is de associatie vaak: tot hier en niet verder. Maar grenzen kun je ook betrekken op verkennen wat er wél kan, het ontwikkelen van talenten en het verleggen van grenzen. De beloften maakten we persoonlijk: niet groots, maar heel eenvoudig, want het gaat om de kleine dingen die het verschil maken en waarden-vol zijn in het leven van cliënten.

Daaruit blijkt waar wij als De Noorderbrug voor staan en waar we trots op zijn. En dat? Dat zijn vooral de mensen, de beelden en de verhalen die ertoe doen: de Lichtpuntjes. Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein. Je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn.

Lees meer
Vol inspiratie na het symposium Hart voor Kwaliteit!

Vol inspiratie na het symposium Hart voor Kwaliteit!

Op woensdag 17 januari beleefden ruim 120 collega's het interne symposium Hart voor Kwaliteit. Wat een mooie dag vol inhoud, energie en cliëntverhalen over dit thema. Tijdens een afwisselend programma nam Professor dr. Hans Reinders van Stichting Beelden van Kwaliteit ons mee in de resultaten van zijn vierjarige onderzoek 'Eerst vragen, dan ontdekken' dat hij uitvoerde bij De Noorderbrug. De cliëntervaringen die hij hieruit ophaalde, vormden de rode draad en inspiratie voor de hele dag.

We keken naar een trotsfilmpje van cliënten, maakten foto's en quotes aan de hand van een zelf meegenomen voorwerp dat ons hart raakt én we gingen met elkaar in gesprek op basis van drie persoonlijke verhalen van cliënten Ymkje, Annie en Gerda.

Klik hier voor de foto's en bekijk ook de film die van het symposium is gemaakt!

Extern symposium
Op woensdag 14 februari, Valentijnsdag, deden we het nog een keer over. Dit keer met 120 externe relaties van zorgorganisaties uit het hele land (waaronder bestuurders, kwaliteitsadviseurs, managers zorg/behandeling en therapeuten).  Wederom een mooie dag vol inhoud, energie en oprechte aandacht van mens tot mens! Klik hier voor de foto's van het externe symposium.

Start werkkringen voor betere samenwerking servicebureau en teams

Start werkkringen voor betere samenwerking servicebureau en teams

Achter de schermen wordt al een tijdje hard gewerkt om het Servicebureau beter aan te laten sluiten bij het werken in de teams in de directe zorg van De Noorderbrug. Het doel is ervoor te zorgen dat de samenwerking van het Servicebureau met teams/locaties én andersom verbetert en dat je beter weet bij wie je waarvoor terecht kunt. Een belangrijk middel om dit te bereiken is het werken in werkkringen. Klik op 'Lees meer' voor alle ins & outs over werkkringen. Lees dit goed door en meld je uiterlijk vrijdag 30 maart aan voor een werkkring. Bekijk ook de vlog over de werkkringen: https://youtu.be/q7ltRNJYN-c

 
Lees meer

Stand van zaken Sociaal Plan

Het Sociaal Plan van De Noorderbrug is begin 2015 geëindigd. Lange tijd hebben we discussie gevoerd, onder andere met de ondernemingsraad, maar ook met de vakbonden, of er een nieuw Sociaal Plan moest komen. Een werkgroep is gevraagd de ingrediënten voor een sociaal plan te bedenken. Er is een aantal thema’s vastgesteld voor een eventueel te vormen Sociaal Plan. Middels enquêtes op Wies hebben we deze thema’s getoetst.

 
Lees meer
Wies 2.0: overzichtelijker en makkelijker je werk doen

Wies 2.0: overzichtelijker en makkelijker je werk doen

Medewerkers & teams ondersteunen om het dagelijkse werk makkelijker en efficiënter te maken. We willen er met elkaar voor zorgen dat de samenwerking met teams/locaties én andersom verbetert en dat je beter weet waarvoor je bij wie terecht kunt. Daarom gaan we Wies verbeteren. Kortom: Wies 2.0!

 
Lees meer

Jouw mening is belangrijk! | Doe mee aan het medewerkersonderzoek

Met elkaar bepalen we het succes van De Noorderbrug. We zijn hierin al goed op weg, maar er zijn vast punten waarop het nog beter kan. Welke punten dit zijn, horen we graag van jou. Jij en je collega’s zijn dé ervaringsdeskundigen en weten het beste wat er beter kan en op welke manier. Doe daarom mee met het medewerkersonderzoek!

In de eerste week van maart heb je via onderzoekbureau Effectory een link naar het onderzoek ontvangen. Meedoen duurt ongeveer 15 minuten. Hiervoor is tijd gereserveerd in de begroting, dus maak hier vooral gebruik van! Het onderzoek loopt tot en met vrijdag 6 april aanstaande en is 100% anoniem. Doe mee! Met elkaar zorgen we ervoor dat we onze dienstverlening blijven verbeteren!

 
Lees meer
De Noorderbrug privacy-proof: ook door jou?!

De Noorderbrug privacy-proof: ook door jou?!

We staan er niet iedere dag bij stil, maar iedereen heeft recht op privacy. Zonder dat je je er bewust van bent, schend jij misschien wel eens iemand zijn privacy. Met de campagne ‘De Noorderbrug privacy-proof: ook door jou?!’ willen we je bewust maken van mogelijke risico’s en vragen we je om alert te zijn op mogelijke privacy- en datalekken. We trappen de campagne af met een animatievideo over privacy-proof werken.

Blijf op de hoogte en word nu lid van de Wiesgroep Privacy en Informatieveiligheid!
 

Lees meer
Geslaagde meitink jûns (meedenkavonden) over nieuwbouw Leeuwarden

Geslaagde meitink jûns (meedenkavonden) over nieuwbouw Leeuwarden

In april gaat de bouw van ons nieuwe woon- en talentencentrum aan de Sixmastraat in Leeuwarden van start. Een prachtig, modern en sfeervol pand dat volledig is afgestemd op de zorg die nodig is. Bewoners, cliënten en medewerkers van vier bestaande Noorderbrug-locaties in Leeuwarden gaan hier vanaf volgend jaar juli/augustus wonen en/of werken. De voorbereidingen voor de bouw zijn in volle gang en er staat een hoop te gebeuren. Hoogste tijd dus om weer even bij te praten met bewoners, cliënten, familie en medewerkers. Dat gebeurde tijdens drie informatieve en gezellige meitink jûns (meedenkavonden).

 
Lees meer

Programma Talentontwikkeling maakt meters

Begin november is het programma Talentontwikkeling opgestart. We hebben jullie eerder geïnformeerd over doel en opzet. Even een korte opfrisser: het programma is een vervolg op de lijnen die in de kaderbrief zijn neergelegd. De Noorderbrug zal de komende jaren het specialisme ontwikkelen om in 2020 hét noordelijk expertisecentrum te zijn voor niet-aangeboren hersenletsel, chronische neurologische aandoeningen en doofheid met complexe problematiek. We ontwikkelen via het programma voor de Talentencentra dienstverlening waarin onze specialisme expliciet zichtbaar wordt. Ook zal onze dienstverlening beter aansluiten op de vraag van onze WLZ-cliënten en die van WMO-cliënten met de gemeenten als opdrachtgever.

Lees meer
Nieuws 'Uit het MT'

Nieuws 'Uit het MT'

Vanaf januari houdt het MT je maandelijks op de hoogte van de onderwerpen die in het MT besproken zijn. Dit maandverslag wordt geplaatst in de groep 'Managementteam'. Wil je op de hoogte blijven van de onderwerpen die het MT bespreekt? Word dan lid van de groep door hier te klikken.

Uit het MT  | Januari 2018

Uit het MT | Februari 2018

Certificaat ‘Smaakmakers’ voor gastvrouwen en –heren in Friesland en Groningen

Certificaat ‘Smaakmakers’ voor gastvrouwen en –heren in Friesland en Groningen

Zo’n zeventien gastvrouwen en –heren van de wooncentra van De Noorderbrug in Friesland en van een aantal in Groningen volgden vorig jaar en dit jaar de training ‘De Smaakmakers’. Zij deden dit om bewuster te worden van het belang van gezond, gezellig en (h)eerlijk eten voor de bewoners van onze wooncentra. Vier dagdelen kregen de gastvrouwen en -heren uitleg over gastvrijheid, beroepshouding, interactie, financiën en het samenstellen van menu’s. Met goed resultaat: bijna alle deelnemers ontvingen gisteravond hun certificaat!

Lees meer
Vrijwilligers Talentencentrum Heerenveen winnen Zilveren Duim!

Vrijwilligers Talentencentrum Heerenveen winnen Zilveren Duim!

Wij zijn trots! De vrijwilligers van Talentencentrum Heerenveen zijn de winnaars van de 'Zilveren Duim'! Deze prijs is een initiatief van de Heerenveense Courant in samenwerking met het Vrijwilligers Servicepunt en de gemeente Heerenveen en is bedoeld om het belang van vrijwilligerswerk te onderstrepen.

De vrijwilligers kregen de prijs uit handen van wethouder Jelle Zoetendal. Ook werden ze bedankt met een zilveren speld en een cheque om te besteden voor het talentencentrum.

 
Lees meer