Wies, onze nieuwe collega, vindt steeds beter haar plek in onze organisatie. Omdat Wies veel te vertellen heeft, blikt ze eens per vier weken terug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of... Wies blikt terug | Mei 2017 » Noorderbrug
 
 
 
 
 
Wies blikt terug | Mei 2017
03 mei 2017
 

Wies, onze nieuwe collega, vindt steeds beter haar plek in onze organisatie. Omdat Wies veel te vertellen heeft, blikt ze eens per vier weken terug. In deze terugblik licht Wies belangrijke of bijzondere berichten uit.

 
 
Noorderbrug

Organisatieontwikkelingen

Start team adviseurs
Begin april is het nieuwe team adviseurs gestart. Om de adviseurs goed voor te bereiden op hun nieuwe rol, doorlopen zij een uitgebreid introductieprogramma de komende weken. Het programma bestaat uit inhoudelijke onderdelen zoals trainingen in adviesvaardigheden en diverse workshops. Hun ervaringen delen ze in de Wies groep Adviseurs.

Kwartiermaker Servicebureau ter verbetering zelforganisatie
Om te kijken welke stappen nodig zijn om het Servicebureau beter te laten aansluiten op de cliëntteams heeft extern adviseur Rik Voerman de afgelopen weken een inventarisatie uitgevoerd. Daaruit is naar voren gekomen dat het Servicebureau onvoldoende is meegenomen in het proces van zelforganisatie. Rik Voerman is tijdelijk aangesteld als 'kwartiermaker Servicebureau' om de verbeteringen tot stand te brengen. 

 
Lees meer

Bezoek van de inspectie voor Volksgezondheid (IGZ)

Op vrijdag 31 maart kwamen twee inspecteurs van de inspectie (IGZ) op bezoek op het Servicebureau. Dit geplande bezoek stond in het teken van de proeftuin Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg van de Vereniging Gehandicaptenzorg (VGN). In oktober is het kwaliteitsrapport geschreven waarin de Raad van Bestuur verantwoording aflegt over de kwaliteit van zorg en wat ontwikkelpunten zijn. Wij hebben in die rapportage gekozen voor een balans tussen tellen en vertellen. Op deze manier laten we zien hoe we in 2016 gewerkt hebben binnen de proeftuin Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg. 

 
Lees meer
 
Noorderbrug
Acht cliënten deelden hun ervaringen op landelijke televisie (RTL 4)

Acht cliënten deelden hun ervaringen op landelijke televisie (RTL 4)

Meedoen en een zo gewoon mogelijk leven leiden: hoe doe je dat als je een beperking hebt? Minke (hersenletsel na een ongeluk), Ilonka en Sanne (Doof geboren en met een spieraandoening), Nicollet (hersenletsel na een hersenbloeding), Erwin (Duchenne), Wietske (Doof geboren en met en een verstandelijke beperking), Byron (Cerebrale Parese), Petra (Huntington) en Meinko (Spina bifida) deelden de afgelopen weken hun ervaringen in het programma Woontips van RTL 4. Bekijk hier de afleveringen terug. 

 
Lees meer
Nieuwe adviseurs Vloggen & Bloggen

Nieuwe adviseurs Vloggen & Bloggen

Uit de Wiesgroep 'Adviseurs'
"Op maandag 3 april stapte ik om 7.00 uur in de auto om op reis te gaan. Dag één als adviseur. Ik heb volop kriebels in mijn buik want het voelt zo spannend en ik heb vele vragen. Met Springsteen op de radio en het servicebureau als eindpunt van die dag op het navigatiesysteem ging ik op pad. Het avontuur als adviseur tegemoet! Drie weken zijn we nu onderweg als ik even een pitstop maak voor deze blog..."

 
Lees meer
Doofheid, gebarentaal en cultuur

Doofheid, gebarentaal en cultuur

Uit de Wiesgroep 'RVE Doven'
Er wordt hard aan de weg getimmerd om een verbetering tot stand te brengen op het gebied van gebarentaal en kennis over Dovencultuur, de positionering van de Doven binnen onze organisatie en het verbeteren van de (interne) communicatie en informatie voor Doven. Zo kon iedereen de afgelopen weken stemmen op een naamgebaar voor Wies. Een naamgebaar krijg je als je doof bent en is gebaseerd op bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken, hobby’s of (een deel van) je naam. Ook werden er twee workshops ‘doofheid, gebarentaal en cultuur’ gehouden voor medewerkers op het Servicebureau, waar zo'n dertig collega's enthousiast aan meededen. 

 
Lees meer
 
Noorderbrug
 
Als je lid wordt van groepen wordt Wies nog leuker
 

Door lid te worden van groepen laat ik je berichten zien die nog beter aansluiten bij je interesses. Ook kun je zelf berichten plaatsen, vragen stellen en collega’s ontmoeten met dezelfde specialismes (of juist niet). Inmiddels hebben collega's al 70 groepen aangemaakt en 861 keer gereageerd op berichten in deze groepen. Benieuwd welke? Ga naar https://wies.noorderbrug.nl/groepen

 
Oude (gepinde) berichten verdwijnen als je ze geopend hebt

Oude (gepinde) berichten verdwijnen als je ze geopend hebt

Als ik je een vastgepind bericht laat zien - te herkennen aan de punaise in de rechter bovenhoek van het bericht - is dit een belangrijk bericht. Dit bericht wordt, nadat je het gelezen hebt, op basis van de plaatsingsdatum in je tijdlijn geplaatst (chronologische volgorde). Nadat je het bericht dus hebt geopend, staat het niet langer bovenaan. Het kan zijn dat er meerdere vastgepinde berichten bovenaan staan. Zodra je deze allen geopend hebt, staan de meest actuele berichten weer bovenaan. De vastgepinde berichten worden alleen gebruikt voor belangrijk organisatienieuws en meldingen van onderhoud van het team ICT.  

 
Als je mij nog beter wilt leren kennen, vertel ik graag meer over mijzelf
 

Bekijk bijvoorbeeld mijn intstructiefilmpje. Ook bied ik (op aanvraag) de training Werken met Wies aan. Bij voldoende aanmeldingen plan ik een training samen met je collega's, op een locatie zo dichtbij mogelijk.