Hierbij ontvang je de nieuwsbrief voor cliënten en verwanten bij De Noorderbrug, editie oktober 2017. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er speelt binnen De Noorderbrug. De... Nieuwsbrief Mensenkenners | oktober 2017 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Nieuwsbrief Mensenkenners | oktober 2017
18 oktober 2017
 

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief voor cliënten en verwanten bij De Noorderbrug, editie oktober 2017. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er speelt binnen De Noorderbrug. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar mensen die zich hiervoor aanmelden via www.noorderbrug.nl/nieuwsbrief.

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen, opmerkingen of tips? Stuur dan een mail naar communicatie@noorderbrug.nl.

 
Feestelijke ondertekening nieuwbouw Leeuwarden

Feestelijke ondertekening nieuwbouw Leeuwarden

Donderdag 5 oktober is, in het bijzijn van bewoners, familie en medewerkers, in Talentencentrum De Cande de overeenkomst ondertekend tussen De Noorderbrug en bouwbedrijf Van Wijnen. Dat betekent dat de eerste stappen zijn gezet voor de bouw van een nieuw woon- en talentencentrum aan de Sixmastraat in Leeuwarden!

 
Lees meer
Werelddovendag terug van weggeweest

Werelddovendag terug van weggeweest

Op zaterdag 23 september vond de Werelddovendag plaats. Werelddovendag (WDD) wordt over de hele wereld altijd op de derde zaterdag van september gevierd. Het is de dag waarop doven en horenden uit het hele land samenkomen en aandacht besteden aan gebarentaal en dovencultuur. Dit jaar werd WDD georganiseerd in drie plaatsen: Amsterdam, Groningen en Rotterdam.

Lees meer
Nieuwe leverancier voor hulp-en tilmiddelen bij De Noorderbrug

Nieuwe leverancier voor hulp-en tilmiddelen bij De Noorderbrug

Voor de hulp- en tilmiddelen die we vanuit De Noorderbrug bieden, werkten we geruime tijd samen met Welzorg. Helaas hoorden we dat cliënten en medewerkers niet meer tevreden zijn over hun service. Daarom hebben we dit voorjaar onderzocht welke leverancier beter bij ons past en de service biedt die cliënten en medewerkers wensen.

 
Lees meer
Theatergroep Cannix bestaat 10 jaar!

Theatergroep Cannix bestaat 10 jaar!

Talentencentrum De Cande heeft een eigen theatergroep genaamd 'Cannix'. De groep bestaat uit 14 enthousiaste toneelspelers en treedt ieder jaar op met een eigen toneelstuk. Dit jaar bestaat de theatergroep 10 jaar. Een goede reden voor een feestje.

Lees meer
Gezocht: de meest toegankelijke gemeente van Nederland

Gezocht: de meest toegankelijke gemeente van Nederland

Beoordeel jouw gemeente voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente. De campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd is op zoek naar de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Zij roept mensen met een beperking, hun familie en mantelzorgers op om de toegankelijkheid van hun gemeente te beoordelen via een korte online vragenlijst. Mensen die hun gemeente beoordelen maken kans op een toegankelijk dagje uit!

 
Lees meer
Horeca met de handen

Horeca met de handen

Een mooie samenwerking met kinderboerderij en educatief centrum De Ulebelt in Deventer! René en Sarah, cliënten van het Woon-en Talentencentrum voor Doven in Deventer zijn sinds deze zomer aan het werk in het café van De Ulebelt. Iedere woensdagmorgen serveren ze hapjes en drankjes aan de bezoekers.

Benieuwd hoe je een kopje koffie, thee of ijsje bestelt in gebarentaal? René legt het uit in dit filmpje!
 

En toen had ik hersenletsel

En toen had ik hersenletsel

'Squashed’ is de titel van het boekje dat Willemijn Berkley schreef over haar hersenletsel en het proces van accepteren. In het Engels betekent 'Squash' platdrukken, kneuzen of pletten. En het is natuurlijk een balsport.Tijdens een potje squashen op 13 januari 2008 gaat het mis. Op de website van Hersenz verschijnen de komende tijd blogs van Willemijn. Daarin beschrijft ze wat er is gebeurd, hoe hersenletsel haar leven veranderd heeft en hoe ze heeft leren accepteren wie ze nu is.

 
Lees meer
Geef het door...

Geef het door...

Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is in deze nieuwsbrief? Via onderstaande knop kan deze persoon zich aanmelden. Ook kun je je hier aanmelden voor de nieuwsbrief over de nieuwbouw in Leeuwarden.

 
Aanmelden voor de nieuwsbrief
 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen