Voor u ziet u de kwartaalnieuwsbrief voor verwanten en cliënten bij De Noorderbrug, editie november 2016. In deze nieuwsbrief, die we vier keer per jaar uitbrengen, houden we u op de hoogte van wat... Nieuwsbrief Mensenkenners | november 2016 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Nieuwsbrief Mensenkenners | november 2016
08 november 2016
 

Voor u ziet u de kwartaalnieuwsbrief voor verwanten en cliënten bij De Noorderbrug, editie november 2016. In deze nieuwsbrief, die we vier keer per jaar uitbrengen, houden we u op de hoogte van wat er speelt binnen De Noorderbrug. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar mensen die zich hiervoor aanmelden via www.noorderbrug.nl/nieuwsbrief.

Heeft u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar communicatie@noorderbrug.nl.

Veel leesplezier toegewenst!

 
Hersenz winnaar Herman Wijffels Innovatieprijs

Hersenz winnaar Herman Wijffels Innovatieprijs

Hersenz is winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016. Rabobank Nederland heeft dat donderdag 3 november bekendgemaakt. "We zijn blij met deze erkenning en we zijn ontzettend trots op deze prijs. Het samenwerkingsverband is innovatief, het behandelprogramma is innovatief en de gemeten resultaten zijn verrassend hoopgevend: er is meer mogelijk dankzij Hersenz! Met de prijs gaan we e-health programma's ontwikkelen. Bijvoorbeeld voor jongeren met hersenletsel.", aldus Marianne van der Harten, bestuurder van De Noorderbrug en een van de initiatiefnemers van Hersenz.

 
Lees meer
Kwaliteit van een waarden-vol bestaan

Kwaliteit van een waarden-vol bestaan

De Noorderbrug doet mee aan de Proeftuin Vernieuwing Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg, omdat wij graag meewerken aan een landelijk kwaliteitskader dat recht doet aan de eigenheid, vraag en zeggenschap van de cliënt. Wij zien het als onze maatschappelijke opdracht om samen te werken aan een waarden-vol bestaan voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, neuromusculaire aandoeningen en doofheid met complexe problematiek. Hiervoor maken we op verschillende manieren en in uiteenlopende samenwerkingsverbanden werk van professionalisering, kwaliteit en innovatie.

 
Lees meer
Mantelzorg doe je samen

Mantelzorg doe je samen

Miljoenen mantelzorgers staan het hele jaar voor anderen klaar en zorgen voor een familielid, vriend of andere bekende. Samenwerkingspartner WeHelpen is een initiatief gestart om op 10 november, de Dag van de Mantelzorger, en daarna mantelzorgers te helpen bij klussen waar zij niet aan toekomen. De Noorderbrug draagt dit initiatief een warm hart toe. Daarom roepen we iedereen op om een vraag van, of een aanbod voor de mantelzorger op de website van WeHelpen te plaatsen.

 
Lees meer
In de media: “Waardevol leven met veerkracht”

In de media: “Waardevol leven met veerkracht”

Hoe tover je een lang leegstaand kantoorgebouw vlakbij het centrum van Groningen om tot een machtig mooi innovatief huis-op-maat voor mensen met niet- aangeboren hersenletsel? Dan moet je dromen, durven en delen, om het te zeggen in de taal van De Noorderbrug.

 
Lees meer
Blog: dagen van de medezeggenschap

Blog: dagen van de medezeggenschap

Martina van den Broek is sinds januari dit jaar secretaris van de cliëntenraden van De Noorderbrug. In haar blog schrijft ze over haar ervaringen in deze functie.

 
Lees meer
Strategiebijeenkomst: Samen betekenis maken

Strategiebijeenkomst: Samen betekenis maken

In vervolg op de Battle die De Noorderbrug vorig jaar in Martiniplaza organiseerde, heeft op 29 september opnieuw een dialoogbijeenkomst plaatsgevonden. Hierbij waren de ondernemingsraad, vertegenwoordigers van de cliëntmedezeggenschap, de Raad van Toezicht, enkele managers en adviseurs aanwezig.

 
Lees meer
 
Noorderbrug
 
Agendatips
 
 • 17/11: Informatieavond voor verwanten over 'Nalatenschap'
  De Contactgroep Verwanten nodigt alle verwanten van cliënten bij De Noorderbrug uit voor een informatieavond op donderdagavond 17 november a.s. in Groningen. Het onderwerp van deze bijeenkomst is 'Nalatenschap en andere notariële onderwerpen voor mensen met een beperking'. Lees meer...

 

 • 22/11: Huntington Roadshow
  Op dinsdagavond 22 november wordt een bijeenkomst en persoonlijke ontmoeting georganiseerd voor mensen met de ziekte van Huntington, hun familie en vrienden in Wooncentrum Groningen. Tijdens deze avond vertellen Eric Reits, onderzoeker Huntington en Melanie Kroezen, gendraagster en voorzitter Huntington Campagneteam, over de landelijke campagne die van start is gegaan, de status van het onderzoek naar een geneesmiddel, mogelijke therapieën en geven ze een begrijpelijke uitleg van de ziekte. Lees meer...

 

 • 22/11 | 29/11 | 02/12: Hersenz ervaren en deelnemers ontmoeten
  Meerdere keren per jaar organiseert Hersenz open sessies. Graag nodigen wij uit voor een van de Hersenz Afasie open sessies op maandag 22 november (Sneek) en zaterdag 29 november (Drachten) a.s. of de algemene Hersenz open sessie op vrijdag 2 december (Hoogeveen). Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hun familie, behandelaren en verwijzers komen tijdens een open sessie bij elkaar om te ervaren wat het behandelprogramma Hersenz inhoudt en kan betekenen. Lees meer.. 

 

 • 09/12: A Christmas Carol
  Op vrijdag 9 december a.s. is de toneelgroep 'Cannix' van Talentencentrum De Cande in Leeuwarden te zien in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Dit keer met het alom bekende kerstverhaal van Charles Dickens: A Christmas Carol! Kaartjes kosten slechts € 8,50 per persoon inclusief garderobe en consumptie. Wees er snel bij want op is op! Lees meer...
 

 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen