Hierbij ontvang je de nieuwsbrief voor cliënten en verwanten bij De Noorderbrug, editie april 2018. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er speelt binnen De Noorderbrug. De... Nieuwsbrief Mensenkenners | april 2018 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Nieuwsbrief Mensenkenners | april 2018
23 april 2018
 

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief voor cliënten en verwanten bij De Noorderbrug, editie april 2018. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er speelt binnen De Noorderbrug. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar mensen die zich hiervoor aanmelden via www.noorderbrug.nl/nieuwsbrief.

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen, opmerkingen of tips? Stuur dan een mail naar communicatie@noorderbrug.nl.

 
Lichtpuntje 2017 De Noorderbrug

Lichtpuntje 2017 De Noorderbrug

Het thema waar wij in 2017 onze plannen aan toetsten was ‘Grenzen en beloften’. Bij grenzen is de associatie vaak een bordje met ‘verboden toegang’: tot hier en niet verder. Maar grenzen kun je ook betrekken op verkennen van wat er wél kan, het ontwikkelen van talenten en verleggen van grenzen. De beloften maakten we persoonlijk: niet groots, maar heel eenvoudig, want het gaat om de kleine dingen die het verschil maken en waardevol zijn in het leven van cliënten.

Lees meer
Cliëntenportaal Jouw Omgeving bijna live!

Cliëntenportaal Jouw Omgeving bijna live!

Op maandag 30 april is het zover. De start van het online cliëntenportaal voor cliënten van De Noorderbrug! De Centrale Cliëntenraad wil al heel lang dat cliënten veilig en digitaal met elkaar kunnen communiceren. De Noorderbrug vindt dat ook belangrijk. Met de hulp van cliënten, medewerkers en verwanten is gewerkt aan dit cliëntenportaal.

 
Lees meer
Start bouw Woon- en Talentencentrum Leeuwarden

Start bouw Woon- en Talentencentrum Leeuwarden

Komende woensdag, 25 april 2018, vieren we dat de bouw van ons nieuwe Woon- en Talentencentrum Leeuwarden van start gaat. We doen dit samen met cliënten, verwanten, medewerkers en genodigden achter het bouwterrein aan de Sixmastraat 68 in Leeuwarden.

Lees meer
Mike en Nina over wonen in Wooncentrum Deventer: "Het is elke dag fijn thuiskomen"

Mike en Nina over wonen in Wooncentrum Deventer: "Het is elke dag fijn thuiskomen"

Wonen in een omgeving waar je je goed voelt, is zó belangrijk. Mike (31) en Nina (35) weten er alles van. Zij zijn zowel geliefden als buren en wonen in wooncentrum Deventer. In editie 1 van het magazine voor doven 'Woord & Gebaar' vertellen ze meer over hun leven samen in het wooncentrum.

 
Lees meer
Vrijwilligers Talentencentrum Heerenveen winnen Zilveren Duim

Vrijwilligers Talentencentrum Heerenveen winnen Zilveren Duim

Wij zijn trots! De vrijwilligers van Talentencentrum Heerenveen zijn de winnaars van de 'Zilveren Duim'! Deze prijs is een initiatief van de Heerenveense Courant in samenwerking met het Vrijwilligers Servicepunt en de gemeente Heerenveen en is bedoeld om het belang van vrijwilligerswerk te onderstrepen. De vrijwilligers kregen de prijs uit handen van wethouder Jelle Zoetendal.

Lees meer
Cannix gaat theater in met hitmusical Mamma Mia

Cannix gaat theater in met hitmusical Mamma Mia

Een hechte groep cliënten werkt onder de naam ‘Cannix’ in Talentencentrum De Cande van De Noorderbrug in Leeuwarden aan hun acteertalenten. Theatergroep Cannix treedt ook dit jaar weer op in Stadsschouwburg De Harmonie! Dit keer met 'Mamma Mia', dé hitmusical van Abba. 

 
Lees meer
Erwin deed een aanvraag bij Helpernoord: “Met de accu die ik had, kon ik niet een hele wedstrijd spelen"

Erwin deed een aanvraag bij Helpernoord: “Met de accu die ik had, kon ik niet een hele wedstrijd spelen"

Al sinds zijn 13e zit Erwin Wierda (23) op rolstoelhockey. Een sport die hij graag doet, omdat het ‘gewoon superleuk is’. Hij ontmoet er vrienden en doet er nieuwe contacten op. Om zijn sport prettig te kunnen uitoefenen, is goed materiaal heel belangrijk voor Erwin. Daarom deed hij bij Helpernoord een verzoek voor een nieuwe accu.

 
Lees meer
 
Noorderbrug
 
Agenda
 

Hersenletsel on tour | 3 t/m 8 mei 2018 | Fietstocht door Drenthe, Friesland en Groningen
Hersenletsel on tour organiseert in mei een zesdaagse fietstour. Met deze tour willen ze meer bekendheid geven aan de Europese Dag van de Beroerte op 9 mei en geld ophalen voor de aanschaf van duofietsen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Klik hier voor meer informatie.

Europese dag van de beroerte | 8 mei 2018 | landelijk
Op dinsdag 8 mei 2018 wordt voor de 14e keer de Europese Dag van de Beroerte (EDvdB) gehouden. Op meer dan 100 locaties in Nederland kun je een informatiemarkt bezoeken en geïnformeerd worden over een beroerte (CVA).  Klik hier voor meer informatie.

Theatervoorstelling Cannix | 1 juni 2018 | Stadsschouwburg De Harmonie | Leeuwarden
Theatergroep Cannix is terug in Stadsschouwburg De Harmonie! Dit keer met de hitmusical van ABBA, Mamma Mia! Klik hier voor meer informatie.

Dag van de medezeggenschap | 12 juni 2018 | Locatie volgt
Op de dag van de medezeggenschap kunnen cliënten met elkaar praten over belangrijke thema's in hun leven. Je ontvangt binnenkort meer informatie over deze dag.

RollonRoute | 24 t/m 27 juli 2018 | Drenthe
Een speciale route (20 tot 25 kilometer per dag) voor mensen met een rolstoel, scootmobiel, driewieler, tandem, duofiets of wheely. Uiteraard doen we vanuit De Noorderbrug ook weer mee! Je wordt via post en posters op de locatie verder geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie.

 

 
 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen