Hierbij ontvang je de kwartaalnieuwsbrief voor cliënten en verwanten bij De Noorderbrug, editie juli 2017. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er speelt binnen De Noorderbrug. De... Nieuwsbrief Mensenkenners | juli 2017 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Nieuwsbrief Mensenkenners | juli 2017
31 juli 2017
 

Hierbij ontvang je de kwartaalnieuwsbrief voor cliënten en verwanten bij De Noorderbrug, editie juli 2017. In deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er speelt binnen De Noorderbrug. De nieuwsbrief wordt verstuurd naar mensen die zich hiervoor aanmelden via www.noorderbrug.nl/nieuwsbrief.

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen, opmerkingen of tips? Stuur dan een mail naar communicatie@noorderbrug.nl.

Veel leesplezier toegewenst en een fijne zomer!

 
 
Nieuwsbrief Mensenkenners | juli 2017
Ervaar het leven van een ander

Ervaar het leven van een ander

Jenneke (24), Hennie (44), Arjen (27), Bernhard (40) en Lisa (21) hebben op het Talentencentrum Groningen de workshop ‘Beeldvorming: ervaar het leven van een ander’ bedacht. Het afgelopen jaar hebben zij nagedacht over waar zij, als gevolg van hun hersenletsel of neurologische aandoening, in het dagelijkse leven tegenaan lopen. Hierbij hebben ze passende oefeningen bedacht waardoor andere mensen kunnen ervaren hoe het is om te leven met een beperking. De workshop is inmiddels een groot succes en wordt zelfs op het Noorderpoort College gegeven als échte les.

 
Lees meer
Summerschool De Noorderbrug

Summerschool De Noorderbrug

Het is zomer! Tijd om te genieten, te ontspannen én op een leuke manier te kunnen leren. Dat kan tijdens de 'Summerschool De Noorderbrug'. De komende zomerweken kun je op onze Facebook en Twitter pagina iedere week kennismaken met één van de cliënten van De Noorderbrug. Allemaal vieren ze zomer en allemaal op hun eigen manier. 

 

 
Lees meer
De Dagen van de Medezeggenschap 2017

De Dagen van de Medezeggenschap 2017

In juni zijn de eerste drie Dagen van de Medezeggenschap gehouden. Deze werden georganiseerd in Drenthe, Friesland en Groningen. De dagen van de medezeggenschap zijn dagen waarin alle cliënten mee kunnen praten over belangrijke thema's in hun leven. Ook is het een mooie manier om elkaar te ontmoeten en van elkaar te kunnen leren. Het thema van dit jaar is: 'Vitaliteit en lokale medezeggenschap'.
 

Lees meer
Terugblik NAH Familiedag 2017

Terugblik NAH Familiedag 2017

Op zaterdag 10 juni 2017 werd voor de 9e keer de NAH Familiedag gehouden Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd door patiëntenvereniging Hersenletsel.nl in samenwerking met De Noorderbrug. Tijdens de NAH Familiedag kunnen getroffenen verhalen en ervaringen delen met lotgenoten. Arnold J. Woldhuis was één van de bezoekers en schreef er een mooi verslag over.

 
Lees meer
 
Het team Hersenz
 
In de media: Wát een vak!
 

Het team Hersenz van De Noorderbrug levert een belangrijke bijdrage aan de landelijke campagne 'Wát een vak!'. In deze campagne, die te volgen is via de Facebook pagina Werken in de gehandicaptenzorg laat het team zien wat ze doen en hoe ze werken.

Hersenz biedt behandeling aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Cliënten en hun familie leren omgaan met de grote veranderingen in hun leven: hoe verdeel je je energie, hoe ga je om met vergeetachtigheid en hoe kun je je dag het beste inplannen?

In het volgende filmpje en fotoverhaal laat het team zien wat hun werk zo bijzonder maakt.

 
Weer of geen weer... de RollOnRoute is van start!

Weer of geen weer... de RollOnRoute is van start!

In samenwerking met de Drentse Fiets4Daagse organiseerde De Noorderbrug van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 juli voor de elfde keer de ‘RollOnRoute’. Een speciale route (20 tot 25 kilometer per dag) voor mensen met een rolstoel, scootmobiel, driewieler, tandem, duofiets of wheely. Karin Neuwitter is de organisator van de RollOnRoute. Ze schreef een verslag over de eerste dag.

 
Lees meer
 
Noorderbrug
 
Agendatips
 
  • september 2017 | Hersenz ervaren: kom naar de open sessies!
    Wilt u Hersenz ervaren en deelnemers ontmoeten? Kom dan naar een van de open sessies van De Noorderbrug in september. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hun familie, behandelaren en verwijzers komen tijdens een open sessie bij elkaar om te ervaren wat het behandelprogramma Hersenz inhoudt en kan betekenen. Lees meer
     
  • zaterdag 23 september | Werelddovendag
    In Groningen, Amsterdam en Rotterdam wordt er een gezamenlijk programma georganiseerd, ieder met een eigen invulling. Het programma en de exacte locaties worden nog bekend gemaakt. Bekijk het filmpje voor meer informatie.
     
 

 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen