De bouw van nieuwe woon- en talentencentra in de drie noordelijke provincies staat symbool voor de ambities van De Noorderbrug. Hierbij zijn goed leven, mooi werk en financieel gezond onze... Nieuwsbrief De Noorderbrug Bouwt in Leeuwarden | juni 2016 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
Nieuwsbrief De Noorderbrug Bouwt in Leeuwarden | juni 2016
06 juni 2016
 

De bouw van nieuwe woon- en talentencentra in de drie noordelijke provincies staat symbool voor de ambities van De Noorderbrug. Hierbij zijn goed leven, mooi werk en financieel gezond onze belangrijkste drijfveren. In deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de voorbereidingen die worden getroffen voor het nieuw te bouwen woon- en talentencentrum in Leeuwarden. De plannen voor de bouw in Leeuwarden zijn al ver.

 
 
Hoe ziet het proces eruit?
 

Het bouwproces in Leeuwarden kent verschillende fases. Deze fases kunt u zien in onderstaande afbeelding. De eerste fase waarin het Plan van Wensen en Eisen (wat moet er gebouwd worden) is doorlopen. Op dit moment worden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet in de ‘ontwerpfase’. Deze fase begint met een voor ontwerp, waarin de denkbeelden van de architect – met het Programma van Eisen en Wensen als uitgangspunt – vertaald worden in ruimtelijke en functionele tekeningen. Hierna komt de stap naar het voorlopig ontwerp, waarna alles heel precies wordt uitgewerkt en uitgerekend. 

 
Prettig en veilig over straat

Prettig en veilig over straat

De ontwerpfase van het Woon- en Talentencentrum Leeuwarden is een heel eind op weg, maar duurt langer dan vooraf gedacht. Belangrijkste reden is dat woningbouwcorporatie Elkien zich terug getrokken heeft als toekomstige verhuurder. Dit betekende opnieuw rekenen, tekenen en praten met mogelijke financiers. Een andere reden is dat de oorspronkelijke vorm van het gebouw gewijzigd wordt. Op die manier kunnen we meer investeren in het wooncomfort aan de binnenkant. Het gebouw wordt een rechthoek, met aan de tuinkant een groot gemeenschappelijk balkon op elke verdieping. De grootte van de appartementen is ongewijzigd.

 
Lees meer
 
Hoe ziet uw appartement eruit?
 

Waar de tekening voor de begane grond nog in ontwikkeling is, is de tekening voor de te bouwen appartementen al klaar. Hieronder ziet u een afbeelding hiervan, wellicht heeft u deze al eerder gezien. Deze tekeningen staan vast en worden niet meer gewijzigd. Omdat we de relatie met buiten voor alle bewoners belangrijk vinden is er een diversiteit in mogelijkheden voor een balkon. De appartementen krijgen een individueel balkon óf een Frans balkon (naar binnen draaiende deuren, met aan de buitenzijde een hekwerk). Daarnaast is er op iedere verdieping, grenzend aan de woonkamer, een gezamenlijk balkon.

 
 
Gaat het nog wel door?
 

We kunnen ons voorstellen dat de extra tijd die nodig is onzeker maakt. Deze onzekerheid willen wij graag wegnemen door u te verzekeren dat we nog steeds op koers liggen. We gaan in Leeuwarden echt  een prachtig nieuw woon- en talentencentrum bouwen dat aansluit bij de drie drijfveren: goed leven (voor bewoners ), mooi werk (voor medewerkers) en financieel gezond (voor de toekomst van De Noorderbrug). We streven er naar dat de bouw in januari 2017 start en de tweede helft van 2017 klaar is.

 
 
Vervolg
 

Na het ‘voorlopig ontwerp’ volgt de ‘definitieve ontwerp’ fase. Alle gegevens zijn dan bekend. De plattegronden, gevels, materialen, constructies, installaties, maatvoeringen, de inrichting, het interieur enzovoort. Bij al deze werk- en denkprocessen is de project- en klankbordgroep nauw betrokken. De leden hiervan komen regelmatig bijeen.

Wanneer de  tekeningen en berekeningen van het voorlopig ontwerp klaar zijn nodigen we u uit voor een informatiebijeenkomst. Wij verwachten dat deze eind september of begin oktober plaats vindt. U ontvangt tijdig een uitnodiging.

 

Meer weten?

Heeft u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen? Mail dan naar nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl.

 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen