De Noorderbrug bereidt zich voor op de bouw van een nieuw Woon- en Talentencentrum in Assen. Ons uitgangspunt voor het nieuwe wooncentrum is en blijft dat mensen vanuit hun eigen kracht een zo... Nieuwsbrief De Noorderbrug bouwt in Assen » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
Nieuwsbrief De Noorderbrug bouwt in Assen
29 juni 2016
 

De Noorderbrug bereidt zich voor op de bouw van een nieuw Woon- en Talentencentrum in Assen. Ons uitgangspunt voor het nieuwe wooncentrum is en blijft dat mensen vanuit hun eigen kracht een zo zelfstandig en volwaardig mogelijk leven kunnen leiden. Met behoud van eigen regie. De plannen voor de bouw gaan in goed overleg met cliënten, verwanten en medewerkers. Zodat we een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt.

In deze nieuwsbrief vertellen we u graag meer over het laatste nieuws, de planning en komen betrokkenen aan het woord over hun inbreng in het proces en hun ervaringen. Klik hier voor de vorige nieuwsbrief.

 
Fases bouwproces

Fases bouwproces

Het bouwproces in Assen kent verschillende fases. Deze fases kunt u zien in de bijgevoegde afbeelding. 

Lees meer

Wat is er al gedaan?

De projectgroep en de klankbordgroep hebben vorig jaar een aantal excursies gehad om ideeën op te doen voor de nieuwbouw. Zo is de projectgroep bij woongroep Woonmere in Almere geweest en zowel de projectgroep als de klankbordgroep hebben een bezoek gebracht aan het nieuwe Woon- en Talentencentrum in Groningen.

Lees meer
Cliënten, verwanten en medewerkers, samen in één projectgroep

Cliënten, verwanten en medewerkers, samen in één projectgroep

De projectgroep bestaat uit cliënten en verwanten, en medewerkers uit de zorg. De projectgroep vraagt de klankbordgroep om advies en neemt deze adviezen mee in de voorstellen aan de stuurgroep. We vinden het belangrijk dat al deze betrokkenen meedenken tijdens het hele proces. Op deze manier bundelen we alle kennis en creativiteit om het wooncentrum zo mooi en slim mogelijk te maken.

Lees meer

Het Programma van Eisen en Wensen

Op basis van de inspirerende bijeenkomsten met de projectgroep en de klankbordgroep is het ruimtelijk en functioneel Programma van Eisen en Wensen (PvEW) geformuleerd.

 
Lees meer

“Iedereen draagt bij”

Jan Hummel zit in de projectgroep en is de broer van Thea, zij woont bij De Noorderbrug aan de Jacob Catslaan in Assen. De voornaamste reden voor Jan om deel te nemen in de projectgroep is omdat hij het belangrijk vindt dat de woning waar mensen met een beperking wonen optimaal is uitgerust. Dat de woning zo is ingericht dat bewoners maximaal zelfstandig kunnen zijn en kunnen genieten in hun woonomgeving.

Lees meer
De locatie

De locatie

Er wordt op dit moment druk gezocht naar een goede en mooie locatie voor de nieuwbouw van het wooncentrum in Assen.

Lees meer

Voorlopige planning

De planning van Assen wacht op de voortgang van Leeuwarden. Deze staat gepland voor verdere besluitvorming in de tweede helft van 2016. De start van de bouw in Leeuwarden is gepland in januari 2017.

Lees meer
 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen