Deze nieuwsbrief informeert je iedere maand over de stand van zaken┬ávan het nieuwe woon- en talentencentrum in Leeuwarden. Ook vind je hierin de belangrijkste afspraken terug. Wil je deze... De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | mei 2019 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | mei 2019
15 mei 2019
 

Deze nieuwsbrief informeert je iedere maand over de stand van zaken van het nieuwe woon- en talentencentrum in Leeuwarden. Ook vind je hierin de belangrijkste afspraken terug.

Wil je deze nieuwsbrief ook digitaal ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief op onze website: http://www.noorderbrug.nl/nieuwsbrieven

 
Oplevering nieuwbouwpand Leeuwarden

Oplevering nieuwbouwpand Leeuwarden

GEFELICITEERD! Sinds 1 mei jl. zijn wij als De Noorderbrug trotse eigenaar geworden van een schitterend gebouw aan de Sixmastraat 68 in Leeuwarden! Het is een gebouw geworden waar we met z’n allen enorm trots op kunnen zijn. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt, door iedereen, om de overdracht van het gebouw van Van Wijnen aan De Noorderbrug plaats te laten vinden.

Kijken vanaf 25 mei, klussen vanaf 15 juni

Iedereen wil natuurlijk graag het gebouw van binnen bekijken. We krijgen veel vragen van bewoners en verwanten die graag voorafgaand aan het eerste klusweekend willen komen kijken in het gebouw en de appartementen. Dat willen we graag mogelijk maken.
Kijkmomenten:
Op 25 mei: etage 4/5/6
Op 1 juni: etage 1/2/3
Beide dagen is het gebouw tussen 9 en 14 uur toegankelijk. Neem gerust een familielid of kennis mee. Meld je aan via nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl.

Het eerste klusmoment is op zaterdag 15 juni 2019. Tot die tijd zijn er nog diverse leveranciers in het pand bezig om alle ruimten tip top in orde te brengen. Deze leveranciers moeten hier alle ruimte voor krijgen en zij moeten onbeperkt toegang hebben tot de liften.
Klusmomenten:
Op 15 en 16 juni: etage1/2/3
Op 22 en 23 juni: etage 4/5/6
Tijdens de verhuisdagen moeten de verhuizers alle ruimte krijgen om de verhuizing in goede banen te leiden en is er geen mogelijkheid om te klussen.

Verhuizen op 4 juli

Verhuizen op 4 juli

De definitieve verhuisdatum is gesteld op donderdag 4 juli 2019. Dit betekent dat jullie op die dag voor het eerst in je nieuwe appartement gaan slapen. Doordat de gehele verhuizing van alle spullen van bewoners, medewerkers en het talentencentrum niet op 1 dag verhuisd kunnen worden hebben wij dit verspreid over een aantal dagen:

 

Verhuisdatum

Hoeveel dagen

Begin

einde

Talentencentrum de Cande

1 dag

28 juni 2019

28 juni 2019

Wooncentrum de Kaap

1 dag

01 juli 2019

01 juli 2019

Wooncentrum De Kazerne

1 dag

02 juli 2019

02 juli 2019

Wooncentrum het Noordvliet

2 dagen

03 juli 2019

04 juli 2019

Alle huidige bewoners van 3 locaties

1 dag

04 juli 2019

04 juli 2019

Het verhuizen van de spullen gebeurt zoveel mogelijk op deze dagen, met uitzondering van de bedden. Die worden uiteraard op de verhuisdag verplaatst. 

 

Kast in de berging appartement nieuwbouw

In elke appartement zit een berging. In deze berging vind je de meterkast, de installatie voor warmteterugwinning (WTW) en een ruimte waar je een wasmachine en/of -droger kwijt kunt. De Noorderbrug plaatst in elke berging een kast die bestemd is voor de zorg. Deze is niet voor eigen gebruik. Hierin komt bijvoorbeeld incontinentiemateriaal, verpleegmateriaal of linnen te liggen.

Standaard verlichting in de appartementen

Standaard verlichting in de appartementen

In elke appartement heeft De Noorderbrug standaard verlichting voor de cliënten aangebracht. Er is verlichting geplaatst met vaste armaturen (zie foto). Deze verlichting is te vinden bij de ingang van de woonkamer, in de berging, in de slaapkamer en in de badkamer.

Tuin wordt steeds mooier

Tuin wordt steeds mooier

Met de oplevering van het gebouw kan er ook begonnen worden met de inrichting van de tuin. De eerste bomen staan er al. De komende twee weken worden hier naast de bestrating prachtige planten en bloemen gepoot. Ook is er een groot terras. Verder komen er vijf moestuinbakken op rolstoelhoogte te staan. Ook wordt er gewerkt aan een mooi kippenhok.

Wist u dat? Meestgestelde vragen

De bewoners gaan begin juli 2019 verhuizen naar hun nieuwe woning aan de Sixmastraat in Leeuwarden. We geven alvast antwoord op aan aantal meest gestelde vragen.
Kunnen cliënten die zich nauwelijks kunnen bewegen altijd zelf de liften bedienen?
Ja, hier is aan gedacht. Oproepen van de lift gaat, indien nodig, via het zorg-oproep-systeem van Bprocare. In de lift zelf zijn verschillende bedieningspanelen.
Is er ook een speciale tv-aansluiting in de slaapkamer van het appartement?
Ja, in de slaapkamer is een tv-aansluiting en een wandcontactdoos aanwezig. Daarnaast is er ook een data-aansluiting (internet).
Is er een beleid over boren in de appartementen?
In het appartement zit een schuifwand en in de muren zitten leidingen. Daarom mag er niet ‘zomaar’geboord worden. Natuurlijk kunnen er uiteindelijk spullen worden opgehangen, maar daarover volgt nog een instructie. Het boren wordt deels onder begeleiding uitgevoerd.
Kunnen we een plattegrond ontvangen waar je kunt zien waar de tv-aansluitingen en wandcontactdozen zitten?
Ja, deze kun je opvragen via je contactpersoon of via nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl.
Hoe kan het dat ik de nieuwsbrief van april heb gemist?
Bij de verzending van de nieuwsbrief van april is iets niet helemaal goed gegaan. Heeft u de nieuwsbrief gemist? Excuus daarvoor. Lees hem hier alsnog.

 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen