Deze nieuwsbrief verschijnt eens per twee maanden en informeert je over de voortgang van het nieuw te bouwen woon- en talentencentrum in Leeuwarden. Ook staan er verhalen in van betrokken mensen.... De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | maart 2018 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | maart 2018
05 maart 2018
 

Deze nieuwsbrief verschijnt eens per twee maanden en informeert je over de voortgang van het nieuw te bouwen woon- en talentencentrum in Leeuwarden. Ook staan er verhalen in van betrokken mensen.

Heb je suggesties voor deze nieuwsbrief, stuur dan een mail naar nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl.

 

Voorbereidingen bouwterrein gestart

In april start de bouw van het nieuwe woon- en talentencentrum aan de Sixmastraat in Leeuwarden! Van Wijnen, de bouwer, is op dit moment bezig met het bouwrijp maken van de bouwgrond. Dit betekent dat Van Wijnen de bouwplaats gaat bewerken voordat er kan worden geheid en gebouwd. Ze gaan bijvoorbeeld bomen en struiken verwijderen en verharde bouwwegen aanleggen. Ook worden er alvast kabels en leidingen voor riolering, stroom en elektra aangelegd. Verder komt er binnenkort een bouwhek rondom het bouwterrein. Veiligheid voor alles!

Michel in beeld

Michel in beeld

Michel is een bezige bij. Elke week werkt hij een dag op De Cande, een dag in het Bos van Ypey en twee dagen op de kinderboerderij.  Daarnaast luistert hij graag naar de radio, vindt hij het leuk om televisie te kijken en hij houdt van computeren. Ook gaat Michel graag op stap met de Zonnebloem. Kort geleden gingen ze nog bowlen!

Michel: “Ik woon sinds 2001 in De Kazerne en vind het hier erg leuk. De sfeer is goed en er wonen en werken leuke mensen. Soms is het druk en gespannen in de groep. Dan trek ik me terug in mijn appartement. Ik heb heel veel zin in de nieuwbouw! Ik verheug me op mijn nieuwe appartement, waar ik een aparte slaapkamer heb. Ook vind ik het leuk dat alle woonvormen bij elkaar komen. Dit biedt weer mogelijkheid voor nieuwe contacten.”

Volg de bouw via de VR App van Van Wijnen

Volg de bouw via de VR App van Van Wijnen

Je kunt tijdens de bouw op verschillende manieren de bouw volgen. Een ervan is via de Van Wijnen VR App. Wanneer je deze app downloadt op je smartphone of tablet kun je op de foto’s zien hoe ver de bouw is.

Prettig en veilig over straat

Prettig en veilig over straat

Op donderdag 8 februari 2018 vond er een verkenning plaats in de omgeving van het toekomstige Woon- en Talentencentrum Leeuwarden. Zeven bewoners en vijf medewerkers van De Noorderbrug en twee heren van de gemeente Leeuwarden deden mee. Het doel was samen ervaren welke verbeterpunten er nodig zijn in de omgeving van het nieuwe woon- en talententcentrum.

 
Lees meer
Vraag maar Raak: Marjolein Wams

Vraag maar Raak: Marjolein Wams

Ik heb een vraag aan mijn collega’s van De Kaap: Hoe bereiden jullie je voor op de aanstaande verhuizing naar de nieuwe locatie? Hebben jullie al een draaiboek? En hoe pakken jullie dat op?

 
Lees meer
Creativiteit: Jolanda

Creativiteit: Jolanda

Jolanda woont in De Kaap. Ze werkt al twee jaar aan dit prachtig kunstwerk. Ze heeft het gemaakt voor in haar appartement in het nieuwe wooncentrum in Leeuwarden. Het is bijna af. Wat ze doet heet ‘pixelen’. Jolanda vindt het heel leuk om te doen.

 

Kom maar binnen (of niet)

Kom maar binnen (of niet)

Het grote moment waarop bewoners van Het Noordvliet, De Kaap en De Kazerne de trotse bewoners worden van hun nieuwe appartement aan de Sixmastraat in Leeuwarden is juni/juli volgend jaar. Zij krijgen dan officieel de ‘sleutel’ overhandigd van het gebouw én van hun eigen appartement.

 
Lees meer
Geslaagde Meitink Jûns in februari

Geslaagde Meitink Jûns in februari

In april gaat de bouw van ons nieuwe woon- en talentencentrum aan de Sixmastraat in Leeuwarden van start. Een prachtig, modern en sfeervol pand dat volledig is afgestemd op de zorg die nodig is. Bewoners, cliënten en medewerkers van vier bestaande Noorderbrug-locaties in Leeuwarden gaan hier vanaf volgend jaar juli/augustus wonen en/of werken. 

 
Lees meer

Veel gestelde vragen tijdens de Meitink Jûns

Heb je aanvullende vragen óf suggesties? Mail ons via nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl!

Tijdens de drie Meitink Jûns zijn diverse vragen gesteld. Je vindt ze hier:

 
Lees meer
 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen