De bouw van nieuwe woon- en talentencentra in Drenthe, Friesland en Groningen staat symbool voor de ambities van De Noorderbrug. Hierbij staan goed leven, mooi werk en financieel gezond voorop. In... De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | aug 2017 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | aug 2017
03 augustus 2017
 

De bouw van nieuwe woon- en talentencentra in Drenthe, Friesland en Groningen staat symbool voor de ambities van De Noorderbrug. Hierbij staan goed leven, mooi werk en financieel gezond voorop. In deze nieuwsbrief informeren wij je over de voortgang van het nieuw te bouwen woon- en talentencentrum in Leeuwarden.

 
 
Noorderbrug
 
Omgevingsvergunning is binnen!
 

We kunnen deze nieuwsbrief aftrappen met goed nieuws, want op maandag 25 juli hebben we de eerste omgevingsvergunning binnengekregen voor het afwijken van het bestemmingsplan voor het realiseren van ons woon- en talentencentrum aan de Sixmastraat in Leeuwarden. De gemeenteraad is akkoord gegaan om het bestemmingsplan te wijzigen van 'kantoor/diensten' naar 'wonen'. Enkele bewoners van Wooncentrum De Kaap waren in de raadszaal aanwezig en waren dolgelukkig dat de bouw nu eindelijk kan starten.

Op maandag 31 juli hebben we ook de omgevingsvergunning voor het onderdeel 'bouwen' ontvangen. Hiermee hebben we alle vergunningen binnen om te kunnen starten met bouwen.

 
Denk mee over een woonvriendelijke leefomgeving

Denk mee over een woonvriendelijke leefomgeving

Een wens van de gemeenteraad is dat de verkeerssituatie en leefomgeving rond het Sixmaplein flink verbeterd moet worden voor rolstoelgebruikers. De wethouder heeft toegezegd dat hij dit najaar met een voorstel komt om hier een woonvriendelijke leefomgeving van te maken en hier ook geld voor vrij te maken.

Samen met gebiedsontwikkelaars van de gemeente gaan we in gesprek met de wethouder om plannen te maken voor een mooie en veilige woonomgeving. Denk hierbij aan het verlagen van de stoepranden en het opnieuw bestraten van de weg. RVE manager Marco van Tongeren zal enkele toekomstige bewoners vragen om deel te nemen aan de gesprekken met de gemeente.

 
Noorderbrug
 
Het vervolg
 

Nu de vergunning binnen is kan ook het contract met bouwbedrijf Van Wijnen worden getekend. De feestelijke ondertekening van het contract staat in september gepland. Dit betekent dat we de ontwerptekeningen eindelijk definitief kunnen maken.  

Door de vertraging van het vergunningstraject heeft het bouwbedrijf nog geen materiaal kunnen inkopen. Daarmee is de start van de bouw verplaatst naar februari 2018.

 
Meitink jûn nei de simmer

Meitink jûn nei de simmer

De volgende meitink jûn (meedenkavond) stond gepland voor deze zomer. Vanwege de zomervakantie kunnen er niet genoeg betrokkenen aanwezig zijn. Daarom hebben we besloten de meitink jûn na de zomervakantie te plannen. Na de zomer ontvang je hiervoor een uitnodiging. Op deze meitink jûn zie je onder andere de gemaakte keuzes voor de binnen- en buitenkant van het gebouw.

 
"Ik kijk erg uit naar een eigen appartement"
 

Erwin is één van de toekomstige bewoners van het nieuwe wooncentrum en was aanwezig bij de gemeenteraadsvergadering op 25 juli. Voor deze nieuwsbrief schreef hij een kort verslag.

“Het was voor mij de eerste keer dat ik bij een vergadering van de gemeenteraad was. Ik vond het erg interessant om hierbij aanwezig te zijn, vooral toen de vergunning rondom de nieuwbouw in Leeuwarden werd besproken.  

Ook vond ik het wel spannend. Het gaat namelijk om de nieuwbouw waar we als bewoners van Wooncentrum De Kaap erg naar uitkijken. De ruimte wordt daar steeds minder en het is fijn dat we straks een eigen douche en toilet hebben. Ik was dan ook erg blij toen ik hoorde dat de vergunning werd verleend. Eenmaal terug op De Kaap heb ik het nieuws meteen met mijn medebewoners gedeeld. Ook zij waren erg blij.”

 

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl.

 
Noorderbrug
 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen