Deze nieuwsbrief informeert je vanaf dit moment iedere maand over de stand van zaken┬ávan het nieuwe woon- en talentencentrum in Leeuwarden. Ook vind je hierin de belangrijkste afspraken terug.... De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | februari 2019 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | februari 2019
14 februari 2019
 

Deze nieuwsbrief informeert je vanaf dit moment iedere maand over de stand van zaken van het nieuwe woon- en talentencentrum in Leeuwarden. Ook vind je hierin de belangrijkste afspraken terug.

Wil je deze nieuwsbrief ook digitaal ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief op onze website: http://www.noorderbrug.nl/nieuwsbrieven

 
Maak kennis met: de nieuwe projectgroep

Maak kennis met: de nieuwe projectgroep

Beste lezer,

Het is al weer een tijdje geleden dat wij jullie hebben geïnformeerd over de voortgang van het nieuwe woon- en talentencentrum in Leeuwarden. Hendrik Hemminga, tijdelijk projectmanager van de nieuwbouw, heeft in december afscheid genomen van De Noorderbrug. Ik neem nu, als manager van Friesland en Zuid Oost Drenthe sinds december 2018, het stokje van hem over. Er is een nieuwe projectgroep nieuwbouw. Die bestaat uit mijzelf (zorgmanager), Nynke van der Meer en Ellen Bloem (teamcoaches), Lydia Kamps (facilitair) en Simone van Ee (ondersteuning). Wij zijn er onder andere verantwoordelijk voor dat (de aanloop naar) de verhuizing goed verloopt en alle nieuwe bewoners straks in een mooi appartement zitten. Daarnaast zorgen we ervoor dat de manier waarop we werken én de afspraken in het nieuwe gebouw duidelijk zijn. Ook zorgen we dat medewerkers en nieuwe teams weten wat er van hen verwacht wordt en een goede uitleg en begeleiding hebben gehad. Beide teamcoaches, Nynke en Ellen, zijn binnen de Kaap, de Kazerne en het Noortvliet het eerste aanspreekpunt voor vragen over de nieuwbouw. Natuurlijk is het ook mogelijk om vragen te stellen aan de projectgroep. Deze kun je mailen naar: nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl. Veel voorkomende vragen zullen we dan meenemen in deze nieuwsbrief.

Ik hoop op een voorspoedig traject zodat we er samen klaar voor zijn om begin juli in het nieuwe woon- en talentencentrum te gaan wonen en werken.

Hartelijke groet,

Rob Hindriks
Manager Friesland en Zuid Oost Drenthe

[Foto, van links naar rechts: Lydia Kamps, Rob Hindriks, Simone van Ee, Nynke van der Meer, Ellen Bloem]

Update bouw

Update bouw

De bouw loopt redelijk volgens planning. Als de winter niet te streng wordt (waar eigenlijke alle Friezen wel op hopen) is de oplevering van het nieuwe woon- en talentencentrum half april 2019. De metselaars zijn nu nog druk bezig met het metselen van de door jullie gekozen stenen en inmiddels worden de ramen ook geplaatst. Aan de binnenkant van het gebouw staan alle wanden er en de wand- contactdozen zitten op hun plek. De aannemer Van Wijnen is zelfs al behang aan het plakken. Toen er in januari sneeuw viel, werd het gebouw net uit de steigers gepakt.

[Foto: Albert van Dijk]

Een inkijkje: hoe ziet het gebouw er nu van binnen uit?

Een inkijkje: hoe ziet het gebouw er nu van binnen uit?

Vorig jaar is afgesproken dat er tijdens de bouw een rondleiding in de nieuwbouw zou komen. Dit is helaas niet mogelijk. Maar we willen jullie toch graag een beeld geven hoe het gebouw er van binnen uit gaat zien. Dit doen we door een filmpje te maken. In de volgende digitale nieuwsbrief (die we in maart verzenden) kun je deze bekijken.

We geven hieronder alvast een klein voorproefje: je ziet op de foto's hoe één van de gangen er nu uit ziet en ook een appartement.

Heb je je nog niet aangemeld voor de digitale versie van deze nieuwsbrief? Doe dit dan nu via onze website: www.noorderbrug.nl/nieuwsbrieven.

 
Ga direct naar
 
Alvast een inkijkje binnen in het gebouw
Duurzaam: zonnepanelen op het dak!

Duurzaam: zonnepanelen op het dak!

Er wordt bij de nieuwbouw veel aandacht besteedt aan duurzaamheid.
De zonnepanelen liggen al op het dak!

Hoe gaat het gebouw heten?

Hoe gaat het gebouw heten?

We hebben met elkaar nagedacht of er een naam moet komen voor het nieuwe gebouw. We vinden het belangrijk om hierin niet teveel af te wijken van andere locaties van De Noorderbrug.
De meeste locaties hebben als naam 'Wooncentrum' met daaraan gekoppeld de plaats of wijk waar het wooncentrum staat. Behalve in Leeuwarden. Daar hebben de drie locaties nu een eigen naam.
Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen dat de nieuwbouw Woon- en talentencentrum Leeuwarden gaat heten.

De verhuizing: wat is belangrijk om te weten?

De verhuizing: wat is belangrijk om te weten?

De verwachting is dat bewoners begin juli 2019 gaan verhuizen naar hun nieuwe woning aan de Sixmastraat in Leeuwarden. Ben je één van de bewoners? Dan is het goed om alvast te gaan bekijken welke spullen je straks mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Hierbij kun je familie en/ of vrienden vragen je te helpen maar ook je contactpersoon kan hier een rol in spelen. De teamindeling is rond. Dat betekent dat je van je teamcoach een brief hebt gekregen waar in staat welke medewerkers op jouw etage komen te werken. De volgende stap is om met je contactpersoon te bekijken welke spullen je mee wilt nemen naar het nieuwe woon- en talentencentrum en wie jou kan helpen bij het in- en uitpakken van de spullen.

Zijn er overtollige meubels in je woning die je niet mee wilt verhuizen en achter wilt laten? Zorg er dan voor dat deze meubels worden opgehaald en/ of verwijderd. Hiervoor kun je de plaatselijke kringloop winkel inschakelen of familie/ vrienden vragen deze spullen voor je naar het grofvuil te brengen.

Leuk: Volg de bouw via de App van Van Wijnen

Leuk: Volg de bouw via de App van Van Wijnen

Volg de bouw van het nieuwe woon- en talentencentrum Leeuwarden via een app van de aannemer Van Wijnen.
Wanneer je deze app downloadt op je mobiele telefoon of tablet kun je op de foto’s zien hoe ver de bouw is.
Zoek op: VR app Van Wijnen.

 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen