De bouw van nieuwe woon- en talentencentra in Drenthe,¬†Friesland en Groningen¬†staat symbool voor de ambities van De Noorderbrug. Hierbij staan goed leven, mooi werk en financieel gezond voorop. In... De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | april 2017 » Noorderbrug
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
De Noorderbrug bouwt... in Leeuwarden | april 2017
25 april 2017
 

De bouw van nieuwe woon- en talentencentra in Drenthe, Friesland en Groningen staat symbool voor de ambities van De Noorderbrug. Hierbij staan goed leven, mooi werk en financieel gezond voorop. In deze nieuwsbrief informeren wij je over de voortgang van het nieuw te bouwen woon- en talentencentrum in Leeuwarden.

 

Hoe ziet het bouwproces eruit?

Het bouwproces in Leeuwarden kent verschillende fases. Deze fases zijn hieronder afgebeeld. De eerste twee fases (wat moet er gebouwd worden en hoe ziet het eruit) zijn doorlopen. We zijn nu in de laatste fase aanbeland: de uitwerking (hoe maken we het gebouw). Hierna kan er gestart worden met de daadwerkelijke bouw, oftewel de ‘realisatie’.

 
Noorderbrug
 
 
Waar staan we nu?

Waar staan we nu?

Het bouwteam komt elke week bij elkaar om de uitwerking en de constructie van het gebouw af te ronden. Hier wordt een 3d model van gemaakt. Om er voor te zorgen dat stopcontacten en kranen straks op de juiste plaats zitten, tekent een installateur de aansluiting van water en licht in dit model. Verder is De Noorderbrug samen met aannemer Van Wijnen in gesprek met de gemeente Leeuwarden voor het verkrijgen van een bouwvergunning.

De werkgroepen

De werkgroepen

Samen met de werkgroepen bestaande uit cliënten, verwanten en medewerkers, wordt er gesproken met een architect over de inrichting van de tuin. De verschillende werkgroepen zijn daarnaast bezig om met elkaar een keuzecatalogus samen te stellen voor het persoonlijk bouwdossier. Aan de hand van een keuzecatalogus kan iedereen zijn of haar eigen keuzes maken over bijvoorbeeld de kleur van de badkamertegels, de keukeninrichting, de vloer- en raambekleding enzovoort.

Op bezoek

Op bezoek

Gezond, gezellig en (h)eerlijk eten en drinken is voor iedereen belangrijk voor de kwaliteit van leven en werken. Daarom staat het uitkiezen van de juiste koffieapparaten voor het nieuwe woon- en talentencentrum hoog op de agenda van de werkgroep Facilitair. Eind februari is een aantal bewoners en medewerkers uitgenodigd voor een koffieproeverij bij Overwijk koffiesystemen (Café Salento) in Gorredijk. Tijdens de proeverij is een presentatie gehouden over de verschillende mogelijkheden op dit gebied. Uiteraard ging dit gepaard met een gezellige proeverij waarbij verschillende soorten koffie, thee, cappuccino en chocolamelk gedronken werden. Ook was er veel ruimte voor het stellen van vragen over het gebruiksgemak van de apparaten. Met de uitkomsten van het bezoek is een gezamenlijk advies uitgebracht.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid omgeving

Het is erg belangrijk dat iedereen vanuit het woon- en talentencentrum de weg naar het centrum van de stad en naar het nieuwe gebouw zo veilig en zelfstandig mogelijk kan afleggen. Daarom doen we samen met gemeente Leeuwarden onderzoek naar de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het terrein rondom het nieuwe gebouw. Hierbij willen we graag weten wat de toekomstige bewoners belangrijk vinden. Lijkt het jou leuk om hier aan bij te dragen? Stuur dan een mail naar nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl.    

'Meedenkavond' 8, 9 & 10 mei

Deze week ontvangen toekomstige bewoners en deelnemers van het woon- en talentencentrum een uitnodiging voor een 'meedenkavond' . Tijdens deze avond gaan we graag met elkaar in gesprek over de uitstraling van de binnen- en buitenkant van het nieuwe gebouw. Denk hierbij aan de inrichting en aankleding van de gezamenlijke ruimten, maar ook aan de bekleding van de gevel aan de buitenkant. 

Waar en wanneer?
• dinsdag 9 mei van 19.00 - 20.00 uur, Wooncentrum De Kaap
• woensdag 10 mei van 19.00 - 20.00 uur, Wooncentrum De Kazerne
• donderdag 11 mei van 19.00 - 20.00 uur, Wooncentrum Het Noordvliet (ook voor deelnemers van Talentencentrum De Cande) 

Meer weten?

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar nieuwbouwleeuwarden@noorderbrug.nl. Eind mei verschijnt er weer een nieuwsbrief, met daarin de uitkomsten van de meedenkavond en andere actuele ontwikkelingen.

 
Volg De Noorderbrug op social media
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meldt u dan af.
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen