Vrijwilliger in the spotlights

  • Volg ons:

Sinds 2012 heeft De Noorderbrug contact met enkele trajectbegeleiders van MindUp, een onderdeel van de GGZ in Friesland. MindUp bemiddelt en helpt cliënten bij GGZ om weer terug te keren in de maatschappij. Via MindUp kwam vrijwilligster Joke bij De Noorderbrug terecht. Zij helpt op het activiteitencentrum in Dokkum bij de catering en andere huishoudelijke taken. 

In het kort

"Het vergroot mijn gevoel van eigenwaarde"

Joke vindt het contact met de cliënten op het activiteitencentrum erg leuk, en andersom net zo. Ze maakt regelmatig een praatje met de aanwezige cliënten. Het doen van vrijwilligerswerk betekent veel voor haar en vergroot haar gevoel van eigenwaarde. Door de positieve ervaringen met vrijwilligerswerk die ze bij De Noorderbrug heeft opgedaan, heeft ze zelfs besloten om weer een opleiding te gaan doen!

Joke: “Via mijn begeleider bij GGZ ben ik met MindUp in contact gekomen. In een aantal gesprekken met de trajectbegeleider van MindUp kon ik aangeven wat ik graag wilde doen. In eerste instantie was ik bang om afgewezen te worden, bang dat ik niets zou kunnen vinden. Mijn begeleider stelde mij echter gerust en hielp mij bij het zoeken naar (vrijwilligers)werk.

Zo kwam ik terecht bij activiteitencentrum ‘De Oosterpoort’ in Dokkum. Het eerste kennismakingsgesprek beviel goed en het leek mij leuk om in contact te komen met mensen met een beperking. Ik heb zelf een gehandicapte dochter, dus ik weet wat het hebben van een beperking met zich meebrengt. Als ik met de cliënten op het activiteitencentrum praat, valt het mij vaak op hoe vrolijk ze zijn. We lachen heel wat af.

Ik haal veel voldoening uit het vrijwilligerswerk. Ik zet koffie en thee, zorg ervoor dat de lunch op tijd op tafel staat, verschoon de bedden en draai de was. Het is nu alweer anderhalf jaar geleden dat ik voor het eerst bij De Noorderbrug kwam, maar ik heb nog steeds veel plezier in het werk. Ik voel me thuis op het activiteitencentrum.  Ik hoop dat ik er nog lang vrijwilligerswerk kan blijven doen, want het heeft me veel gebracht.

Print deze pagina