Lichtpuntje van de maand

  • Volg ons:

Van 25 september tot en met 4 oktober wordt de Week tegen de Eenzaamheid georganiseerd. Tijdens deze week vinden door het hele land activiteiten plaats waaraan je kunt deelnemen. Alle activiteiten staan in het teken van het ontmoeten van anderen. Een van die activiteiten is de Langste Eettafel van Nederland.

In het kort

Samen eten is een gemakkelijke en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten of elkaar beter te leren kennen.  Daarom gaan overal in het land mensen met elkaar aan tafel, aan grote en kleine tafels. Iedereen kan zo’n tafelactiviteit organiseren. Door jouw tafel aan te melden via de website www.weektegeneenzaamheid.nl worden alle tafels geregistreerd. Voor iedere persoon die zich aanmeldt wordt 50 centimeter bij een virtuele eettafel opgeteld. Zo wordt de langste eettafel van Nederland gerealiseerd!

Je kunt meedoen en aanschuiven bij één van de eettafels die wordt georganiseerd door je aan te melden via de website. In de agenda vind je alle eettafels en zie je waar je bij jou in de buurt kunt aanschuiven. Natuurlijk kun je ook zelf je eettafel beschikbaar stellen! Je kunt jezelf opgeven en een plekje reserveren aan de langste eettafel van Nederland. Bijvoorbeeld samen met je vrienden van de sportclub, mensen uit de buurt of vanuit een locatie van De Noorderbrug. Voor elke ingeschreven persoon word virtueel een halve meter op de teller gezet.

Het thema van deze week tegen eenzaamheid is : (H)erken eenzaamheid, handel tijdig. Wat is het fijn om te weten dat jullie als vrijwilligers verbonden zijn met cliënten en locaties van De Noorderbrug. Dank daarvoor!

Print deze pagina