Fietsen door het Drentsche land

  • Volg ons:

Al een aantal jaren fietsen cliënten bij De Noorderbrug in Drenthe en Groningen mee in de Drentse Fiets4daagse. Ook dit jaar deed er weer een enthousiaste groep cliënten mee vanuit De Noorderbrug.

In het kort

De route start in Norg, net op de grens van Drenthe en Groningen. Vanuit de woonlocatie en het activiteitencentrum in Emmen had een aantal cliënten zich ingeschreven voor de Kids-route, een route van 25 kilometer die is aangepast op het gebruik van aangepaste fietsen. Het vraagt wel wat van de organisatie om al het materiaal (aangepaste fietsen, driewielers, tandems, boosters etc.) op de plek van bestemming te krijgen, maar dat is het zeker waard.

Als Adviseur Vrijwillige Inzet reed ik ook een dag mee. Het was een warme dag, een dag die zich goed leende voor een heerlijke fietstocht! Begeleidster Iris Eilering, die al jaren sportieve activiteiten voor en met cliënten in Emmen organiseert, leidde de activiteit. Zij was zo slim geweest om bij de vrijwilligerscentrale een oproep te plaatsen voor vrijwilligers die mee wilden fietsen. Er meldde zich een dame aan om alle dagen mee te fietsen, en mede daardoor werd het mogelijk met twee groepen te fietsen.

Doorzettingsvermogen

Ook vanuit de gemeente Emmen kwamen twee vrijwilligers mee fietsen. Twee raadsleden fietsten beiden een dag mee met een groep. Zij waren zeer onder de indruk van het doorzettingsvermogen van de cliënten.

Aan het eind van de rit waren de stempels binnen en de accu’s leeg. Al met al een zeer geslaagd evenement, waarbij elke dag een feestje was.

Print deze pagina