De Noorderbrug in het nieuws: televisieprogramma ‘Kassa’

  • Volg ons:

26.04.2014

De uitzending van het (VARA) televisieprogramma ‘Kassa’ stond zaterdag 26 april 2014 in het teken van de eerste Koningsdag. In deze speciale uitzending werd gekeken naar allerlei initiatieven waarbij 'gratis', 'weggeven' en 'ruilen' centraal staan. Eén van deze initiatieven is WeHelpen.nl.

In het kort

De Noorderbrug werkt samen met WeHelpen.nl. WeHelpen.nl brengt cliënten met een hulpvraag online in contact met vrijwilligers op een soort marktplaats voor vrijwilligers. De website geeft invulling aan de wens van mensen om voor elkaar van betekenis te zijn. Dat past uitstekend bij de kernwaarden van De Noorderbrug. Wehelpen.nl laat zien hoe technologie de kwaliteit van zorg en dienstverlening kan verhogen en maakt hulp zoeken, bieden en organiseren eenvoudig. 

Wilco, cliënt bij De Noorderbrug, was een van de mensen die werd geïnterviewd. Hij diende zijn hulpvraag in op het platform Wehelpen.nl.

Wilco verliet vorig jaar zijn ouderlijk huis en verhuisde naar een zelfstandige woonruimte in een wooncentrum van De Noorderbrug. Door zijn handicap ‘spastische tetraplegie’ kan hij niet lopen en verplaatst hij zich met een elektrische rolstoel. Op WeHelpen.nl vroeg hij om een maatje van zijn eigen leeftijd met wie hij af en toe op een terrasje kan zitten. Zijn grote droom is om meegenomen te worden naar de TT in Assen. Na de uitzending hebben verschillende vrijwilligers gereageerd op de hulpvraag van Wilco.

Initiatiefnemer Coen Versteegh weet hoe belangrijk een netwerk is: “Toen ik getroffen was door een hersenbloeding kwam ik in de medische molens terecht. Tijdens de revalidatie nam mijn vrouw een groot deel van de dagelijkse ondersteuning op zich. Omdat ik mijn vrouw niet wilde overvragen, kwam ik op het idee de zorg te verspreiden over meerdere mantelzorgers. Om dat te organiseren hield ik een persoonlijk weblog bij. Zo ontstond langzamerhand het idee voor WeHelpen.nl. Hier kunnen mensen hulp vinden, aanbieden en een hulpnetwerk organiseren. Dat kan gaan om hulp in allerlei soorten en maten: van kortdurende ondersteuning bij een gebroken been tot langdurige ondersteuning, bijvoorbeeld bij het op orde houden van je administratie.”

Klik hier voor de uitzending.

De Noorderbrug is ambassadeur van het denken in mogelijkheden en wederkerigheid. Cliënten en hun familie kunnen gebruik maken van vrijwillige begeleiders van De Noorderbrug, maar ook zelf als vrijwilliger werken. De Noorderbrug is trots op de samenwerking met een innovatieve partij als WeHelpen.

 

Print deze pagina