NAH Gezinsdag 2015 - zaterdag 6 juni

  • Volg ons:

28.05.2015

Op zaterdag 6 juni 2015 organiseert Hersenletsel.nl regio Groningen en Drenthe in samenwerking met De Noorderbrug voor de 8e keer de NAH Gezinsdag. De NAH Gezinsdag is er voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) hun partners, kinderen, families en mantelzorgers.

In het kort

Tijdens de NAH Gezinsdag kunnen getroffenen gedachten en ervaringen uitwisselen met lotgenoten. “Door met lotgenoten te praten heb je het gevoel niet alleen te zijn met je problemen. Je wordt er zekerder van”, vertelt één van de bezoekers van de voorgaande edities. Het vinden van de juiste professionele hulp en steun bij de dagelijkse hulpvragen kan door het onderlinge contact gemakkelijker worden.

Op de gezinsdag is er veel aandacht voor de ‘onzichtbare’ gevolgen na hersenletsel. De lichamelijke, functionele beperkingen vallen de meeste mensen in de omgeving van de getroffene vaak direct op. De onzichtbare gevolgen zijn minder opvallend en komen vaak pas na enige tijd tot uiting. Mensen moeten ermee om zien te gaan dat hun hele leven plotsklaps is veranderd. Ze lopen bijvoorbeeld vast op hun werk of in hun relatie, kunnen veel minder met hun lichaam of hun hoofd: zijn sneller vermoeid, overprikkeld, ontremd, vergeten veel of raken de weg kwijt. Het thema van de gezinsdag is dan ook: ‘Leven met de onzichtbare gevolgen van NAH’. Ook mantelzorgers kunnen ervaringen met elkaar uitwisselen en kennis en informatie inwinnen van deskundigen op dit gebied.

Tijdens het ochtendgedeelte verzorgt een gastspreker een inleiding over dit thema. Na de lezing worden vijf workshops gehouden. Tussen de middag is er een lunch en is er een informatiemarkt. Op deze markt staan organisaties die specialist zijn op het gebied van Niet-Aangeboren Hersenletsel. Professionals delen hun kennis en ervaring en zoeken samen met getroffenen en lotgenoten naar antwoorden op (hulp)vragen. ’s Middag kunnen bezoekers deelnemen aan vijf verschillende workshops, welke in twee rondes worden gehouden.

Ook kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar hoeven zich niet te vervelen. Speciaal voor hen wordt een Fun-dag georganiseerd. Voor kinderen en jongeren tot en met 14 jaar is de entree gratis. De NAH Gezinsdag is een leerzame en leuke dag voor het hele gezin.

Regio Groningen en Drenthe

Aanmelden of inlichtingen (let op: vol = vol!)
De kosten voor deelname zijn € 10,- per persoon. Kinderen kunnen gratis deelnemen. Voor inlichtingen of aanmelding kunt u terecht bij:
Jennette Mooibroek T: 0591 - 635301 of E: jennette1608@gmail.com of
Wiebe Kremer T: 050 - 5415922 of E: w.kremer@home.nl

U kunt zich aanmelden door € 10,- per persoon over te maken naar:
Stichting Vrienden van Hersenletsel.nl regio Groningen/Drenthe
IBAN: NL67 RABO 0107798247
t.n.v. G. Beukema
 
Praktische informatie
Datum en tijd: zaterdag 6 juni van 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Wooncentrum Groningen De Noorderbrug
Laan Corpus den Hoorn 110 te Groningen

Print deze pagina