Van der Sar Foundation schenkt bijdrage voor aanschaf duo fiets

  • Volg ons:

14.10.2014

Cliënten en medewerkers van De Noorderbrug in Dokkum beschikken vanaf vandaag over een stoere oranje ‘limited edition’ duo fiets van de Van der Sar Foundation. In het bijzijn van cliënten, hun familie en medewerkers vond vandaag de overhandiging van de fiets plaats op Activiteitencentrum De Oosterpoort van De Noorderbrug in Dokkum. 

In het kort

Voor veel mensen met hersenletsel is het moeilijk om gezond te leven en te bewegen. Na een ziekenhuisopname is het vaak extra moeilijk om een gezonde levensstijl te integreren in het dagelijks leven. Op Activiteitencentrum De Oosterpoort bestond al langer de wens voor een duo fiets voor cliënten. Met een duo fiets kunnen mensen met een lichamelijke beperking die graag fietsen, samen met een vrijwilliger erop uit, veilig bewegen en hun leefwereld vergroten. 

Medewerkers, cliënten en verwanten ondernamen al geruime tijd verscheidene acties om een duofiets te kunnen financieren. Zo gingen cliënten in mei vorig jaar nog “een blokje om” op scootmobiel, driewieler, ligfiets, duofiets of e-bike. Een tocht van ongeveer 20 km in- en rondom Dokkum gesponsord door De Jong kantoormeubilair en Vitesse. Ook werd er geld binnengehaald tijdens een kleding en kinderspeelgoedbeurs in Rinsumageest en ontving De Oosterpoort een donatie van Hellema, de koekjesfabriek uit Hallum. In de Albert Heijn in Dokkum konden klanten hun statiebonnen inleveren in ruil voor een donatie voor de duofiets. Met behulp van al deze acties en donaties is het gelukt om € 2600 bijeen te sparen. Dit bedrag was echter niet genoeg voor de aanschaf van de fiets.

De Edwin van der Sar Foundation heeft geholpen met het verwezenlijken van deze wens en heeft een schenking gedaan om de duo fiets toch aan te kunnen schaffen. Het is een fiets uit de eigen ‘limited edition’ van de Van der Sar Foundation. Deze limited edition is mogelijk gemaakt in samenwerking met Vegro Verpleegartikelen en Van Raam Fietsen.

Print deze pagina