Symposium ‘Het Venijn zit in de staart V’

  • Volg ons:

09.04.2015

Op donderdag 9 april 2015 is het Symposium “Het Venijn zit in de staart” voor professionals in de zorg. Het symposium wordt georganiseerd door patiënten-/familieverenigingen, waarbij de zorg in de chronische fase van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) centraal staat. Dit jaar focust het symposium op ‘NAH-zorg in beweging’. Tijdens het symposium wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de (financiering van) de zorg voor mensen met NAH. Maar de subtitel verwijst óók naar het belang van beweging voor de hersenen.

In het kort

De zorg in de chronische fase van mensen met NAH is divers en kent veel valkuilen. Veranderingen in de zorg, regelgeving en financiering zorgen voor onduidelijkheid en onrust bij de NAH getroffenen, hun omgeving en zorgprofessionals. De NAH-zorg is in beweging… en die beweging zorgt voor veranderingen op uiteenlopende gebieden.

“Het venijn zit in de staart V” informeert de deelnemers over de laatste ontwikkelingen in de zorg in de chronische fase. Het is een platform waar onderzoekers en professionals uit verschillende disciplines elkaar kunnen ontmoeten en elkaar over en weer informeren. Tijdens de minisymposia worden Best Practices gepresenteerd. Dat gebeurt door professionals en ervaringsdeskundigen samen. Want juist van ervaringsdeskundigen kunnen professionals veel leren. Er wordt vaak gesproken over en gebruik gemaakt van "de inzet van ervaringsdeskundigheid" bij allerlei activiteiten en processen in zorg en welzijn. Een goede ontwikkeling, niet alleen omdat de inzet van ervaringsdeskundigheid leidt tot empowerment van de doelgroep, maar vooral omdat de doelgroep (patiënt/cliënt) daarmee écht centraal komt te staan: de cliënt denkt mee, doet mee, praat mee en beïnvloedt het beleid en de keuzes die daarin gemaakt worden. Dat vergroot de betrokkenheid van de cliënt bij de zorg- en dienstverlening. Daarnaast levert het een positieve bijdrage aan het vergroten van de participatie van mensen met hersenletsel.

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt onderstaande deelnemers, aan het netwerk partnerschap van Hersenletsel.nl.

Print deze pagina