Staatssecretaris van Rijn bezoekt De Noorderbrug in Emmen

  • Volg ons:

07.01.2015

Op woensdag 7 januari 2015 brengt Staatssecretaris Martin van Rijn (volksgezondheid, welzijn en sport) op uitnodiging van de PvdA fractie een werkbezoek aan Emmen.

In het kort

Van Rijn bezoekt onder andere kringloopwinkel Het Wereldhuuske in Klazienaveen, waar cliënten van De Noorderbrug samen werken met medewerkers van Buurtsupport. Tijdens zijn bezoek gaat hij in gesprek met cliënten, verwanten en professionals  over de hervormingen in de zorg, de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet  in Emmen.

Het Wereldhuuske
Het Wereldhuuske is een kringloopwinkel in Klazienaveen met een sociale doelstellingHier werken mensen met een lichamelijke, verstandelijke, psychische of sociale beperking. Zij repareren en verkopen tweedehands spullen. Cliënten voelen zich serieus genomen omdat ze 'ertoe doen' en het bedrijf krijgt energie van het doorzettingsvermogen en de levenskracht van deze cliënten. Joop Einhaus, directeur van het Wereldhuuske: "In het begin was het even wennen. Maar nu zie je mensen genieten van de ontmoetingen en het samenwerken. Ze worden gewaardeerd om wat ze kunnen en niet beoordeeld op hun beperking. En dat is precies waar het om gaat; participeren in de samenleving en niet altijd anders zijn. De meeste cliënten wonen in de buurt van het Wereldhuuske, waardoor er ook veel aanloop is van familie en vrienden. Dat is ook weer fijn voor onze kringloopwinkel."

Het Wereldhuuske maakt onderdeel uit van Buurtsupport in Emmen. Buurtsupport is een platform voor sociale activering en leefbaarheid in dorpen en wijken.

Print deze pagina