Speciale editie 'De Transformatie' over NAH

  • Volg ons:

04.06.2015

Houd mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in beeld en voorkom daarmee zwaardere zorg. Dat is de oproep die de VGN samen met NAH-gespecialiseerde zorgaanbieders doet aan gemeenten. In een speciale editie van De Transformatie lichten we toe wat de zichtbare en onzichtbare gevolgen van NAH zijn, wat gemeenten kunnen doen om mensen met hersenletsel in beeld te houden en hoe specialistische hulp er uit ziet.

In het kort

Gemeenten hebben sinds dit jaar met nieuwe groepen kwetsbare burgers te maken. Waarom we uit alle verschillende doelgroepen mensen met NAH uitlichten? Omdat dit een groep is die zichzelf niet automatisch meldt aan het gemeenteloket. Het zijn zogeheten ‘zorgmijders’ die niet altijd een goed inzicht hebben in de gevolgen van het hersenletsel. Laat staan op het effect hiervan op hun omgeving en hun verminderde vermogen om, zoals vroeger, gewoon mee te draaien in de samenleving. Hoe eerder gemeenten mensen met NAH in beeld hebben, hoe sneller zorg en ondersteuning op maat kan worden ingezet. En daarmee kan zwaardere zorg op een later moment voorkomen worden.

Inhoud

In deze editie van De Transformatie:
■ Artikel 'Feiten en cijfers'
■ Filmportret 'Dit is Monique'
■ Artikel 'In beeld brengen en houden: wat kunnen gemeenten doen?'
■ Portret Wim Hordijk
■ Interview 'De Tilburgse aanpak van NAH'
■ Portret Frenky Grotens
■ Artikel 'Specialistische hulp op maat'
■ Toolbox

De Transformatie

De Transformatie is het tweemaandelijkse digitale magazine van de VGN en gaat over de gehandicaptenzorg in het sociaal domein. Het e-zine is gericht op medewerkers van gehandicaptenzorgorganisaties en medewerkers van gemeenten. Doel is om inzicht te krijgen in elkaars wereld.

Lees hier de speciale editie van De Transformatie over NAH.

Print deze pagina