Publicatie De Noorderbrug in bijlage 'Het Brein' de Volkskrant

  • Volg ons:

03.11.2015

Vers van de pers en vanaf vandaag in de schappen: ‘Het Brein’, een bijlage bij de Volkskrant met daarin het artikel van De Noorderbrug ‘Durf te dromen en neem met minder geen genoegen’.

In het kort

Vaak vallen patiënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) tussen wal en schip. Veel mensen weten weinig over het zorgaanbod op het gebied van hersenletsel en wat daarin de mogelijkheden zijn. Bijlage ‘Het Brein’ staat in het teken van de hersenen en  niet-aangeboren hersenletsel, NAH-zorg in de verschillende fasen en op verschillende levensdomeinen.

Diverse Hersenz partners hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de inhoud. Zo besteedt de bijdrage van Hersenz aandacht aan het belang van vervolgbehandeling en de meerwaarde van thuisbehandeling, schrijft InteraktContour over wat de behandeling van Hersenz voor cliënt Arnold Steensma betekent, besteedt Middin aandacht aan haar ambulante begeleiding en gaat de bijdrage van SWZ over gezinsbegeleiding.

‘Durf te dromen en neem met minder geen genoegen’

In de bijdrage van De Noorderbrug staan de thema’s ‘talentontwikkeling’ en ‘uitgaan van mogelijkheden’ centraal. De Noorderbrug gaat uit van de kracht van mensen en moedigt iedereen aan zijn dromen waar te maken. Die overtuiging is nauw verweven in de specialistische begeleiding en behandeling van De Noorderbrug. Wanneer mensen na ziekenhuisopname of revalidatie weer thuiskomen, ervaren zij vaak pas echt de gevolgen van het hersenletsel. Ze kunnen minder met hun lichaam en hoofd, zijn bijvoorbeeld sneller vermoeid, overprikkeld of vergeten veel. Hoewel hersenletsel niet meer over gaat, zijn er vaak nog grote stappen te maken. Als specialist op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel helpt De Noorderbrug daarbij met specialistische behandeling en begeleiding.

Benieuwd naar de Brein-bijlage? Haal nu een exemplaar in de winkel of bekijk de online versie hier. Het Brein is een uitgave van Pulse Media Group en wordt verspreid in combinatie met De Volkskrant. Daarnaast komt Het Brein op 7 november uit als bijlage bij Arts & Auto.

Artikel De Noorderbrug 'Durf te dromen en neem met minder geen genoegen'

Print deze pagina