Muziek als medicijn: dromen komen uit

  • Volg ons:

10.06.2015

De Noorderbrug gaat uit van de kracht van mensen en moedigt iedereen aan zijn dromen waar te maken. Omdat we dit jaar 45 jaar bestaan is de ‘Droomboom’ in het leven geroepen. Cliënten van alle locaties van De Noorderbrug kunnen komend jaar een wens in de boom hangen. Iedereen die bij De Noorderbrug betrokken is vragen we te helpen één van deze dromen waar te maken. Op woensdag 10 juni ging de eerste wens in vervulling: muziekliefhebber André Hidding kreeg een DJ-workshop van DJ Timmid in een professionele setting.

In het kort

André Hidding woont in Wooncentrum Groningen en heeft één grote passie: muziek. Al van kinds af aan heeft hij diverse draaitafels versleten om steeds beter te worden in het draaien van platen en het mixen van muziek. André is groot fan van DJ Tiësto en het is zijn droom om van hem de fijne kneepjes van het vak te leren. Om André een stap dichter bij zijn droom te brengen organiseerde De Noorderbrug in samenwerking met DJ Timmid (www.djtimmid.nl) een DJ-workshop voor hem. Mediamarkt Groningen (Sontplein) stelde voor de workshop de DJ-booth op locatie beschikbaar waar de meest professionele en uitgebreide DJ-apparatuur te vinden is. Hier kreeg André uitgebreid de mogelijkheid om DJ Timmid vragen te stellen, werden hem tips en tricks geleerd en kreeg hij de kans om de aanwezigen zijn eigen talent te laten zien.

Een bijzonder verhaal

Het ontstaan van André’s passie voor muziek is een bijzonder verhaal. Toen hij negen maanden oud was heeft hij als gevolg van bronchitis ademtekort gehad waardoor hij hersenletsel opliep. Als gevolg daarvan heeft André regelmatig last van epileptische aanvallen. Hij heeft ontdekt dat hij, wanneer hij de bas in de muziek harder zet, minder last heeft van deze epileptische aanvallen. Muziek is al zijn hele leven zijn steun en toeverlaat. De DJ-workshop was dan ook een verrassing die door André met veel enthousiasme werd ontvangen.

Wilt u ook meehelpen een droom te vervullen? Of heeft u zelf een idee over hoe u cliënten een onvergetelijke dag kunt bezorgen? Kijk dan op www.noorderbrug.nl/droomboom, vul uw gegevens in via het contactformulier en laat ons weten op welke manier u iets kunt betekenen.

Print deze pagina