Kunsttour 'Uit het hart' in de Makro Groningen

  • Volg ons:

21.07.2016

In de Makro in Groningen is een unieke kunsttour langs schilderijen die gemaakt zijn door mensen met hersenletsel. Een unieke samenwerking tussen de Makro, De Noorderbrug en stichting Marline Fritzius. Cliënten van De Noorderbrug ontroeren met prachtige zelfgemaakte schilderijen.

In het kort

De Noorderbrug biedt onder meer specialistische begeleiding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze begeleiding wordt geboden vanuit de overtuiging dat eigen regie en eigen kracht bijdragen aan kwaliteit van leven. Deelnemen aan de samenleving staat bij De Noorderbrug hoog in het vaandel. Onder andere bij de Makro krijgen cliënten daar de kans voor.

De Makro is een maatschappelijk betrokken bedrijf dat een goede werksfeer essentieel vindt. Dit betekent voor de Makro: positief in je werk staan, openstaan voor anderen, initiatieven nemen, fouten durven maken, er samen van leren. Cliënten van De Noorderbrug werken hier dan ook met veel plezier.

St. Marline Fritzius biedt mensen met afasie, met niet-aangeboren hersenletstel, onder professionele begeleiding gelegenheid zich te uiten via beeldende kunst. Wanneer mensen zich niet of nauwelijks meer in taal kunnen uitdrukken, kan het heel betekenisvol zijn zich te uiten in beelden.

Ontstaan van de expositie

Piet Post was jarenlang medewerker bedrijfsbureau bij Makro Groningen en voorzitter van de OR. Tot hij getroffen werd door een hersenbloeding. Hij kwam terecht bij De Noorderbrug, waar hij samen met een begeleider heeft gekeken naar een passende tijdsbesteding. Via De Noorderbrug werd hij voorgesteld aan Wine Fransen, kunstdocente bij Stichting Marline Fritzius. Onder begeleiding van Wine maakte Piet prachtige schilderijen. Het werk van Piet Post kwam onder ogen van zijn voormalige werkgever, de Makro in Groningen. De reacties waren zo enthousiast dat het idee ontstond in de Makro de kunstwerken te tonen.

Expositie
Inmiddels is deze expositie uitgebreid tot ruim 60 werken van 15 deelnemers.  De expositie is te bezichtigen van 13 juli tot 4 augustus, tijdens openingstijden van de Makro.

Foto's van de verschillende kunstwerken, rechtsbovenin een foto van de opening waarbij veel belangstellend publiek kwam kijken. Foto's van de verschillende kunstwerken, rechtsbovenin een foto van de opening waarbij veel belangstellend publiek kwam kijken.

Print deze pagina