Hersenz groepen van start

  • Volg ons:

24.10.2014

Op verschillende plaatsen in Nederland zijn er de afgelopen maand Hersenzgroepen gestart, onder meer in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Zaanstreek/Waterland, Kennemerland, Aalsmeer, Eindhoven, Kerkrade, Noord-Limburg, Groningen, Zwolle, Almelo, Deventer, Enschede, Raalte, Almere en Lelystad. De Noorderbrug is in samenwerking met Revalidatie Friesland gestart met groepen in Drachten en Leeuwarden. 

In het kort

De eerste deelnemers zijn enthousiast.

Toen mijn familie de informatie van Hersenz onder ogen kreeg, zagen ze pas echt dat het nog lang niet zo goed met me gaat als dat ze dachten. Met woorden lukt het me niet om duidelijk te maken hoe het nou echt met me gaat, aan de buitenkant zie je niets”, vertelt één van de deelnemers uit Drachten. “Ik hoor dat het hersenletsel bij meer mensen al langere tijd geleden is ontstaan en het valt mij op dat nog steeds niet iedereen het helemaal heeft geaccepteerd. Lang heb ik gedacht dat ik daar te lang over deed. Maar dat valt dus best wel mee."

"Soms voelt het als toneelspelen. Je doet je altijd beter voor dan je bent. Alleen hier mag ik zijn wie ik echt ben”, zegt een deelnemer in Leeuwarden. "Het zet me wel aan het denken. Ik hoor nu dat bij sommige mensen de problemen alleen maar groter zijn geworden, naarmate het letsel langer geleden is, omdat ze hun grenzen niet goed hebben aangegeven. Dat wil ik proberen te voorkomen. Hier hoop ik te leren hoe ik dat moet aanpakken."

Het is de bedoeling om Hersenz op korte termijn ook aan te bieden in Drenthe en Groningen. De eerste gesprekken hiervoor zijn gaande. Laat het ons weten als u belangstelling heeft, dan bekijken we of Hersenz ook bij u in de buurt kunnen starten. Voor al uw vragen kunt u terecht bij het team Klant en Advies van De Noorderbrug. Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken via telefoonnummer 050 - 597 3800. 

Deelnemers en een mantelzorger vertellen in een kort filmpje enthousiast over wat Hersenz hen gebracht heeft.

Print deze pagina