Hersenz ervaren? Kom naar de open sessies

  • Volg ons:

15.07.2017

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hun familie, behandelaren en verwijzers komen tijdens een open sessie bij elkaar om te ervaren wat het behandelprogramma Hersenz voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel inhoudt en kan betekenen. “Ervaren is heel anders dan er een verhaal over horen" aldus hoofdbehandelaar Martine.

In het kort

Reacties van eerdere deelnemers

Robert heeft afasie en vond het meedoen aan een open sessie erg waardevol: “Ik heb zulke oefeningen nog nooit eerder gedaan, maar ik weet zeker dat meer mensen met hersenletsel hier iets aan kunnen hebben.”

Klaske is met Robert meegegaan naar de open sessie. Omdat Robert moeite heeft met taal en spraak helpt ze hem bij allerlei zaken en daar kreeg ze van de andere deelnemers veel bewondering voor. Het hersenletsel van Robert beïnvloedt het leven van de mensen om heen ook sterk. Hersenz kan daarom voor meer begrip bij naasten en een betere omgang met elkaar zorgen.

Mirjam, kwam tijdens de open sessie kwam tot inzicht dat haar snel boos worden te maken kan hebben met de manier waarop ze haar energie verdeelt. Daar wil ze graag aan werken.  Maar ook het ontmoeten van anderen is voor Mirjam belangrijk: “Ik wil mijn ervaringen, maar ook mijn onmacht, emoties en vragen kunnen delen. Zodat we van elkaar kunnen leren.”

Anja werkt bij een Logopedisch Centrum en vond het een positieve bijeenkomst: “Ik heb nu een beter beeld van hoe een specifieke Hersenz sessie en de behandeling als geheel eruit kan zien. Daardoor weet ik beter wanneer ik iemand kan doorverwijzen. En de openheid van iedereen in de groep was heel bijzonder en leerzaam.”

Waar en wanneer?

September 2017

Datum Tijd Locatie
maandag 11 september 16:30 - 18:30 uur Talentencentrum Het Kompas, De Zool 60, Drachten 
 
woensdag 13 september 13.30 - 15.30 uur

Wijkgebouw De Cluft, Statenweg 109, Emmen

dinsdag 12 september 10.00 - 12.00 uur Servicebureau, Stedumermaar 6, Groningen
dinsdag 19 september 10.30 - 13.00 uur Verpleeghuis Old Wolde, Blijhamsterweg 45, Winschoten

De Noorderbrug | RTL Woontips | Hersenletsel

'Hersenz hielp ons te accepteren wie ik nu ben'

'Hersenz hielp ons te accepteren wie ik nu ben'

Het was januari 2013. Gauke Halbersma (nu 59 jaar), een drukbezette man met een baan als helpende in de zorg. Getrouwd met Gerry en vader van twee zoons. Stond middenin het leven en joeg volop...

Lees meer

Uitgelicht

Aanmelden open sessie Hersenz
Aanmelden open sessie Hersenz (voor verwijzers)
Print deze pagina