Hersenz ervaren? Kom naar de open sessies in september

  • Volg ons:

15.06.2018

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hun familie, behandelaren en verwijzers komen tijdens een open sessie bij elkaar om te ervaren wat het behandelprogramma Hersenz voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel inhoudt en kan betekenen.

In het kort

Waar en wanneer?

September 2018

Datum Tijd Locatie
maandag 10 september 10:00-12:00 uur Talentencentrum Het Kompas
Zool 60, Drachten
dinsdag 11 september 14:30 - 16:30 uur Servicebureau De Noorderbrug
Stedumermaar 6, Groningen
donderdag 13 september 14:30-16:30 uur

Woon- en Talentencentrum Emmerhout
Het Waal 66, Emmen

Reacties van eerdere deelnemers

Robert heeft afasie en vond het meedoen aan een open sessie erg waardevol: “Ik heb zulke oefeningen nog nooit eerder gedaan, maar ik weet zeker dat meer mensen met hersenletsel hier iets aan kunnen hebben.”

Klaske is met Robert meegegaan naar de open sessie. Omdat Robert moeite heeft met taal en spraak helpt ze hem bij allerlei zaken en daar kreeg ze van de andere deelnemers veel bewondering voor. Het hersenletsel van Robert beïnvloedt het leven van de mensen om heen ook sterk. Hersenz kan daarom voor meer begrip bij naasten en een betere omgang met elkaar zorgen.

Mirjam, kwam tijdens de open sessie kwam tot inzicht dat haar snel boos worden te maken kan hebben met de manier waarop ze haar energie verdeelt. Daar wil ze graag aan werken.  Maar ook het ontmoeten van anderen is voor Mirjam belangrijk: “Ik wil mijn ervaringen, maar ook mijn onmacht, emoties en vragen kunnen delen. Zodat we van elkaar kunnen leren.”

Anja werkt bij een Logopedisch Centrum en vond het een positieve bijeenkomst: “Ik heb nu een beter beeld van hoe een specifieke Hersenz sessie en de behandeling als geheel eruit kan zien. Daardoor weet ik beter wanneer ik iemand kan doorverwijzen. En de openheid van iedereen in de groep was heel bijzonder en leerzaam.”

De Noorderbrug | RTL Woontips | Hersenletsel

Meer weten over Hersenz?

Meer informatie over ons behandelprogramma Hersenz vindt u hier >>

 

Aanmelden open sessie Hersenz
Aanmelden open sessie Hersenz (voor verwijzers)
'Hersenz hielp ons te accepteren wie ik nu ben'

'Hersenz hielp ons te accepteren wie ik nu ben'

Gauke Halbersma (nu 59 jaar), een drukbezette man met een baan als helpende in de zorg. Getrouwd met Gerry en vader van twee zoons. Stond middenin het leven en joeg volop zijn dromen en ambities...

Lees meer

Uitgelicht

Print deze pagina