Hersenz ervaren? Kom naar de open sessies in september

  • Volg ons:

06.08.2018

Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun familie en andere geïnteresseerden organiseert De Noorderbrug 'open sessies'. Tijdens de open sessie ervaar je wat het behandelprogramma Hersenz inhoudt en kan betekenen.

In het kort

Waar en wanneer?

September 2018

Datum Tijd Locatie
maandag 10 september 10:00-12:00 uur Talentencentrum Het Kompas
Zool 60, Drachten
dinsdag 11 september 14:30 - 16:30 uur Servicebureau De Noorderbrug
Stedumermaar 6, Groningen
donderdag 13 september 14:30-16:30 uur

Woon- en Talentencentrum Emmerhout
Het Waal 66, Emmen

Over Hersenz

Na ziekenhuisopname en revalidatie is het voor mensen met hersenletsel een grote uitdaging om de draad van hun leven weer op te pakken. Eenmaal thuis worden de gevolgen van het hersenletsel pas goed merkbaar. Mensen moeten ermee om zien te gaan dat hun leven ingrijpend is veranderd. Voor die mensen biedt Hersenz uitkomst. Hersenz biedt mensen een vervolgbehandeling, gericht op het leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel en het realiseren van een nieuw perspectief. Hersenz richt zich ook op de naasten, onder meer via behandeling thuis. Lees meer over Hersenz

Reacties van eerdere deelnemers

Robert heeft afasie en vond het meedoen aan een open sessie erg waardevol: “Ik heb zulke oefeningen nog nooit eerder gedaan, maar ik weet zeker dat meer mensen met hersenletsel hier iets aan kunnen hebben.”

Klaske is met Robert meegegaan naar de open sessie. Omdat Robert moeite heeft met taal en spraak helpt ze hem bij allerlei zaken en daar kreeg ze van de andere deelnemers veel bewondering voor. Het hersenletsel van Robert beïnvloedt het leven van de mensen om heen ook sterk. Hersenz kan daarom voor meer begrip bij naasten en een betere omgang met elkaar zorgen.

Mirjam, kwam tijdens de open sessie kwam tot inzicht dat haar snel boos worden te maken kan hebben met de manier waarop ze haar energie verdeelt. Daar wil ze graag aan werken.  Maar ook het ontmoeten van anderen is voor Mirjam belangrijk: “Ik wil mijn ervaringen, maar ook mijn onmacht, emoties en vragen kunnen delen. Zodat we van elkaar kunnen leren.”

Anja werkt bij een Logopedisch Centrum en vond het een positieve bijeenkomst: “Ik heb nu een beter beeld van hoe een specifieke Hersenz sessie en de behandeling als geheel eruit kan zien. Daardoor weet ik beter wanneer ik iemand kan doorverwijzen. En de openheid van iedereen in de groep was heel bijzonder en leerzaam.”

Aanmelden open sessie Hersenz
Aanmelden open sessie Hersenz (voor verwijzers)
'Hersenz hielp ons te accepteren wie ik nu ben'

'Hersenz hielp ons te accepteren wie ik nu ben'

Gauke Halbersma (nu 59 jaar), een drukbezette man met een baan als helpende in de zorg. Getrouwd met Gerry en vader van twee zoons. Stond middenin het leven en joeg volop zijn dromen en ambities...

Lees meer

Uitgelicht

Print deze pagina