Hard werken en waardevolle contacten tijdens NLdoet

  • Volg ons:

06.04.2017

Veel vrijwilligers hebben zich tijdens NLdoet (10 en 11 maart 2017) weer ingezet voor verschillende woon-en talentencentra van De Noorderbrug. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Hard gewerkt is er zeker, al was er ook genoeg ruimte voor mooie ontmoetingen en ontspanning tussendoor.

In het kort

Bewegen en genieten

Twintig cliënten uit de regio Emmen hadden zich opgegeven voor een vitaliteitsdag die werd gegeven op Camping De Vlinder. Voor sommige cliënten bekend terrein omdat zij hier één of meerdere keren per week naar de dagbesteding gaan. De vitaliteitsdag werd georganiseerd door vijf studenten van de opleiding Bewegingsagogie van het Drenthe College.

Op het programma stonden vijf verschillende bewegingsactiviteiten die varieerden van bewegen op muziek tot 'Ren je rot'. Ook het onderwerp 'gezonde voeding' speelde een belangrijke rol tijdens de activiteiten. Tussendoor werden de cliënten beloond met een heerlijke lunch. Een mooie gelegenheid om bij te praten en weer op te laden voor de middag. Ondanks de uitdagende oefeningen waren alle cliënten erg enthousiast.

Evelien (cliënt bij De Noorderbrug): “Tijdens de vitaliteitsdag heb ik meegedaan aan alle activiteiten. De activiteit ‘parachute’ vond ik het leukste. Ondanks dat het soms best vermoeiend was, vond ik het een ontzettend gave dag! Voor herhaling vatbaar, dus op naar volgend jaar!”

High tea'en doe je samen

In het Woon-en Talentencentrum Groningen werd een gezamenlijke high tea georganiseerd. Cliënten en begeleiders werden hierbij geholpen door tien vrijwilligers van de Lions Club. Scones, hartige (gezonde) hapjes en chocola; de gevulde etagères zorgden voor stralende gezichten bij de cliënten. Iedereen heeft genoten van alle hapjes, het samenwerken in de keuken en de gezelligheid met elkaar.

Werelds avontuur

Wooncentrum Emmerhout beleefde tijdens NLdoet een werelds avontuur in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Met 8 cliënten, 5 vrijwilligers en 2 begeleiders hebben ze een fantastische dag beleefd. Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds konden ze het park bezoeken. Het Oranje Fonds wil bepaalde ontwikkelingen in de samenleving actief stimuleren. Ze doen dit onder meer door bijzondere budgetten beschikbaar te stellen waar je als organisatie een beroep op kunt doen.

Het Wildlands avontuur begon, na een goede start met koffie en koek, met een jeepsafari door de woestijn. Na een ontmoeting met een indrukwekkende neushoorn vervolgde de tocht zich langs leeuwen en bavianen. Alle dieren lagen heerlijk te genieten van de voorjaarszon. Geïnspireerd door de dieren bezocht de groep zelf ook een terrasje voor een lunch van zelfgemaakte broodjes. Daarna ging het avontuur verder in de kleurrijke vlindertuin en het leefgebied van de olifanten.

Tijd tekort, want het was zomaar tijd om afscheid te nemen van de fantastische vrijwilligers en ook de taxi's stonden al klaar om iedereen weer thuis te brengen. Al met al een groot avontuur!

Groene vingers

Ook in in Deventer werd al volop van het lenteweer genoten. Dit vroeg om een mooie klus in de tuin, namelijk het creëren van nieuwe moestuintjes voor fruitboompjes en heerlijke kruiden. Stichting Present zorgde voor enthousiaste vrijwilligers en dankzij een bijzonder bijdrage van het Oranje Fonds konden de materialen aangeschaft worden. Het waren twee gezellige dagen met goed weer en een nog betere sfeer. Het eindresultaat werd met alle cliënten, begeleiders en vrijwilligers gevierd onder het genot van een heerlijke zelfgebakken appeltaart.

Print deze pagina