Gemeente Doetinchem erkent belang Steunpunt De Noorderbrug

  • Volg ons:

28.07.2015

Twee keer per maand organiseert De Noorderbrug een ontmoetingsplek in Doetinchem voor dove en slechthorenden cliënten. Vanwege de bezuinigingen in de zorg is lange tijd onzeker geweest of dit steunpunt kon blijven bestaan. Met de positieve beslissing van de gemeente Doetinchem om dove mensen grotere indicaties af te geven, kan het Steunpunt Doetinchem haar belangrijke functie het komende jaar blijven vervullen.

In het kort

Cliënten vanuit de gehele regio komen maandelijks getrouw het Steunpunt Doetinchem bezoeken. Zij kunnen hier onder andere terecht voor praktische vragen en informatie over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld over het afhandelen van post, het regelen van zaken of de communicatie met officiële instanties. Er worden regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd zoals ‘Hoe reis ik met het openbaar vervoer?’ of ‘Wat doe ik als er brand is in mijn woning?’. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontmoeting met elkaar en het voorkomen van sociaal isolement. Mensen die doof zijn en zelfstandig wonen leven al gauw erg geïsoleerd. Omdat de maatschappij auditief is ingesteld voelen dove mensen zich vaak niet thuis in de horende wereld. Het vinden van aansluiting blijkt vaak moeilijk. Het Steunpunt Doetinchem biedt de mogelijkheid tot ontmoeten en delen. Er is aandacht voor elkaar en aandacht voor thema’s waar dove mensen mee te maken hebben.

Gemeente Doetinchem erkent belangrijke functie Steunpunt

Vanwege de bezuinigingen in de zorg is lange tijd spannend geweest of het Steunpunt Doetinchem haar bestaansrecht kon vasthouden. De gemeente Doetinchem heeft echter positief besloten dat dove mensen een grotere indicatie krijgen, zodat zij het steunpunt vaker kunnen bezoeken. Daarmee wordt het belang van het steunpunt voor deze groep mensen erkend. Nu de indicaties ruimer zijn afgegeven gaat De Noorderbrug definitief door met het organiseren van bijeenkomsten op het steunpunt.

Planning

Om het steunpunt structureel te bezoeken hebben cliënten een indicatie bij De Noorderbrug nodig. U kunt vrijblijvend een keer langskomen om een bijeenkomst mee te maken. De eerstvolgende bijeenkomsten staan gepland op:

21 augustus 2015 (14.00 - 20:00 uur)
Activiteit: uit eten

4 september 2015 (14.00 - 20:00 uur)
Activiteit: BHV cursus/ontruimingsoefening en gezamenlijk eten

2 oktober 2015 (14.00 - 20:00 uur)
Activiteit: Bingo en gezamenlijk eten

Adres Steunpunt Doetinchem

Wijkcentrum ’t Trefpunt
Nieuweweg 143
7009 HB Doetinchem

Meer informatie en contact

Meer informatie kunt u opvragen bij Monique Verhallen, begeleider bij De Noorderbrug op het Steunpunt Doetinchem, via T: 06 12 89 03 64 of E: g.m.verhallen@noorderbrug.nl.

Print deze pagina