Feestelijke medaille uitreiking Fiets Elfstedentocht bij De Wurkwinkel

  • Volg ons:

02.05.2016

In april was de jaarlijkse medaille uitreiking van de Fiets Elfstedentocht in het Talentencentrum De Wurkwinkel in Sneek. De tocht van ruim 240 kilometer is het afgelopen jaar in etappes afgelegd door cliënten van De Noorderbrug. Cliënten fietsen op verschillende aangepaste fietsen, sommige cliënten fietsen zelfs meerdere keren per week. Al deze kilometers worden bijgehouden op de Fiets Elfstedentocht kaart.

In het kort

Na de feestelijke opening, met startschot door de oud voorzitter van de Friese Schaats Elfstedentocht de heer Henk Kroes, mochten maar liefst 22 cliënten van De Noorderbrug een medaille in ontvangst nemen. De medailles werden uitgereikt door de voorzitter van de Fiets Elfstedentocht, de heer Stephan Rekker.

Trofee voor bijzondere sportprestatie
Naast de medailles van de fiets Elfstedentocht werd dit jaar voor het eerst de Cartens trofee uitgereikt. Deze trofee is in het leven geroepen voor een cliënt die afgelopen jaar een bijzondere sportprestatie heeft geleverd.

De Cartens trofee ging naar Simon van der Does die sinds een klein jaar bij De Wurkwinkel komt. Afgelopen periode fietste Simon maar liefst 960 km bij elkaar, een bijzondere prestatie! Door de ziekte van Parkinson is bewegen en sporten voor Simon niet meer zo vanzelfsprekend. Simon haalt het beste uit zichzelf en houdt met fietsen zijn conditie en kracht op peil. Dit geeft hem veel plezier en energie. De Cartens trofee werd uitgereikt door Fred Cartens, grondlegger van de Fiets Elfstedentocht bij de Wurkwinkel. In 1997 startte Fred voor het eerst met de fietsactiviteit. Inmiddels heeft Fred afscheid genomen van De Noorderbrug, maar voor het uitreiken van de Cartens trofee kwam hij graag terug naar Sneek.

Print deze pagina