Ervaar het leven van een ander in de workshop Beeldvorming

  • Volg ons:

10.07.2017

Jenneke (24), Hennie (44), Arjen (27), Bernhard (40) en Lisa (21) hebben op het Talentencentrum Groningen de workshop ‘Beeldvorming’ ontwikkeld. Het afgelopen half jaar hebben zij nagedacht over waar zij, als gevolg van hun hersenletsel of neurologische aandoening, in het dagelijkse leven tegenaan lopen en hoe ze dit kunnen laten zien aan anderen.

In het kort

Ze hebben oefeningen bedacht waarmee andere mensen kunnen ervaren hoe het is om te leven met een beperking.

Hennie laat de mensen traplopen met een speciale bril. Hierdoor kunnen ze niet goed meer zien en krijgen ze een idee hoe het is om te leven met beperkt zicht. Lisa laat mensen een bekertje water drinken waarbij ze hun handen niet kunnen gebruiken. 
Jenneke heeft een oefening bedacht waarbij er een speciaal pad moet worden gelopen met een rollator. Hierdoor is goed te merken dat de voetpaden lang niet overal geschikt zijn voor mensen met een rolstoel of rollator.

"Ik wil graag gezien worden"

Lisa spreekt met behulp van een letterkaart en zit in een rolstoel, omdat ze geen controle over haar armen en benen heeft. Ze vertelt: "Ik wil graag gezien worden. Ik hoop dat mensen door de workshop leren dat wij ook veel mogelijkheden hebben."

Beeldvorming onderdeel lespakket Noorderpoort

De groep heeft inmiddels al een heel aantal workshops gegeven. Eind mei was het de beurt aan 25 leerkrachten van het Noorderpoort. Deze workshop had een speciaal tintje: als de leerkrachten het een zinvolle ervaring vonden, zou de workshop meegenomen worden in het lespakket voor de 1e jaars studenten. En dat is gelukt! In schooljaar 2017 – 2018 gaan Jenneke, Hennie, Arjen, Bernhard en Lisa diverse workshops verzorgen.

Workshop Beeldvorming

Meer weten?
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de workshop? Stuur dan een mail naar beeldvorming@noorderbrug.nl

Print deze pagina