Een maatje voor Erum

  • Volg ons:

12.06.2017

Erum is een vrolijke meid van 18 jaar, maar kan wel een steuntje gebruiken. Ze is autistisch, heeft een spraak/taal-ontwikkelingsstoornis en een zwak auditief geheugen. Hierdoor heeft ze moeite om de wereld te begrijpen en wordt ze snel overprikkeld. Een hulphond kan Erum veel steun bieden. Na lang zoeken bleek hulphond Honey een goede match waardoor Erum weer zelfstandig dingen kon ondernemen. Helaas is Honey na 9 weken overleden en startte de zoektocht voor een maatje voor Erum opnieuw.

In het kort

Stichting Vom Falorie, die psychiatrische honden opleidt, hoorde Erum haar verhaal en bood aan een hond op te leiden, passend bij de zorgvraag van Erum. Dit type hulphond wordt echter niet erkend en vergoed door de zorgverzekering. Het duurt een jaar om een dergelijke hond op te leiden. In dit jaar probeerde de familie van Erum om het geld bij elkaar te verzamelen om een opgeleide hond aan te kunnen schaffen.

De afgelopen maanden hebben vrienden en familie van Erum acties gehouden waarmee ze geld inzamelden om Erum haar grootste wens uit te laten komen. Ook Helpernoord, het steunfonds van De Noorderbrug, heeft een bedrag gedoneerd.

Goed nieuws!
Eind mei kregen Erum en haar familie goed nieuws. Eindelijk heeft Erum hulphond Blue in haar armen kunnen sluiten. Erum straalt weer en onderneemt veel met haar maatje Blue. De familie bedankt alle donateurs die een steentje hebben bijgedragen in het waarmaken van Erum haar droom. Het financiële plaatje is nog niet helemaal rond, dus mocht je nog een bijdrage willen leveren dan kan dit via de site Dream or Donate.

Print deze pagina