De Noorderbrug (h)erkend als specialist in Huntingtonzorg

  • Volg ons:

25.07.2016

Maandag 20 juni 2016 was het voor Brenda, Petra en Jeroen, drie bewoners van de Huntington-afdeling van het Wooncentrum Groningen, een bijzondere dag. Zij hebben de voorzitter van de Huntingtonvereniging (Dirk van der Wedden) en twee medewerkers van Topaz uit Katwijk aan Zee (Peter Boin en Lia de Jager) een rondleiding gegeven om een beeld te geven hoe zij op de 1e etage van het Wooncentrum Groningen wonen.

In het kort

Voor Petra was het helemaal bijzonder: zij ontmoette oude bekenden omdat zij een jaar bij Topaz heeft gewoond voordat zij naar Groningen is verhuisd.

Vol trots hebben de bewoners hun eigen appartement laten zien met daarbij de nieuwste technologische snufjes zoals beeldbellen via de tablet en natuurlijk de jacuzzi die op de afdeling aanwezig is. Zij zijn ondersteund door Hetty Hettinga (HBO-verpleegkundige), Esther Liefers (RVE-manager) en Harmke Sikkema (cliëntcoördinator) zodat een duidelijk beeld gegeven kon worden hoe er invulling gegeven wordt aan de zorg- en dienstverlening op de locatie.

Dirk van der Wedden was erg benieuwd hoe De Noorderbrug de zorg aan cliënten met de ziekte van Huntington organiseert. Peter Boin en Lia de Jager waren daarnaast ook erg geïnteresseerd in de vormgeving van het gebouw en de nieuwste technische snufjes daarin. Topaz in Katwijk aan Zee is namelijk bezig met nieuwbouwplannen. Zij zijn ruim 30 jaar gespecialiseerd in de zorg aan de Huntingtoncliënt en bieden aan meer dan 70 cliënten met deze ziekte behandeling, verpleging en verzorging.

De drie bezoekers waren onder de indruk van het mooie gebouw en de wijze waarop De Noorderbrug insteekt op de zorgvraag van de cliënt. Via e-mail stuurde Peter (teamleider Topaz) na het bezoek: “Het was een erg leuk bezoek afgelopen maandag. Mooie locatie! Wij kunnen nog wat van jullie leren in de begeleiding. Dat zit er bij jullie beter in door de combinatie van verpleging en agogisch geschoolde medewerkers”

Dit is erkenning voor De Noorderbrug als organisatie, en in het bijzonder team A van het Wooncentrum Groningen. We worden (h)erkend als specialist op het gebied van Huntingtonzorg!

Wil je meer informatie over wat De Noorderbrug te bieden heeft op het gebied van Huntington? Neem dan contact op met Klant & Advies, telefoon: 050 - 597 38 20 of e-mail: klantenadvies@noorderbrug.nl

Stel uw vraag aan Klant en Advies

Bezoekers te midden van cliënten en medewerkers. (bezoekers zitten aan het hoofd van de tafel). Bezoekers te midden van cliënten en medewerkers. (bezoekers zitten aan het hoofd van de tafel).

De Jacuzzi trekt veel bekijks De Jacuzzi trekt veel bekijks

Print deze pagina