De Noorderbrug bouwt woningen voor mensen met de ziekte van Huntington

  • Volg ons:

01.07.2014

In de populaire wijk Corpus den Hoorn in de stad Groningen bouwt De Noorderbrug 100 appartementen voor zelfstandig wonen met zorg. Tien van deze appartementen zijn specifiek aangepast voor mensen met de ziekte van Huntington. Een unieke mogelijkheid om in Noord-Nederland te wonen met zorg, aangepast op de verschillende fasen in het ziekteverloop. Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, waarbij eigen regie en het benutten van mogelijkheden voorop staan. Het wooncentrum wordt in december 2014 in gebruik genomen. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

In het kort

Één verdieping wordt ingericht voor mensen met de ziekte van Huntington. Zorgkantoor Menzis heeft De Noorderbrug erkend als specialist op dit gebied. De Noorderbrug werkt integraal samen met andere specialisten, onder wie de Huntington Poli in Grou, de patiëntenvereniging Huntington en het UMCG, om multidisciplinair de expertise te bundelen en zo de zorg en behandeling steeds verder te verbeteren.

Tien moderne appartementen zijn volledig aangepast op de specifieke behoeften van mensen met de ziekte van Huntington, gebaseerd op landelijk onderzoek. Zo is er veel bewegingsruimte in de appartementen, die over een woonkamer, een slaapkamer, een berging en een aangepaste badkamer beschikken. Er zijn gevarieerde mogelijkheden voor ontmoeting, activiteiten, behandeling en training, ateliers, en werkplaatsen. Bijvoorbeeld in het gebouw, op het balkon of in een tuin. Met name voor mensen met de ziekte van Huntington zijn er specifieke voorzieningen, zoals een jacuzzi. Er staan 24 uur per dag deskundige medewerkers klaar met expertise op het gebied van de ziekte van Huntington. De andere verdiepingen zijn ingericht voor mensen met Niet-Aangeboren hersenletsel en mensen met lichamelijke beperkingen die ondanks hun beperking volop in het leven staan en actief meedoen in de maatschappij.

Er zijn nog woningen vrij

Wilt u meer weten over het wonen in één van deze moderne appartementen? Of kent u iemand met Huntington die hiervoor in aanmerking wil komen?

U kunt met uw vragen terecht bij Klant en Advies, te bereiken via mail: klant&advies@noorderbrug.nl of per telefoon: 050 – 597 38 00. Of neem contact op met Jolanda Vergouwe, unitmanager, via mail: j.m.vergouwe@noorderbrug.nl of telefoonnummer (050) 30 10 111.

Video-impressie nieuwbouw Groningen

Print deze pagina