De kracht van persoonlijke aandacht in de zorg

  • Volg ons:

24.10.2014

Op initiatief van MartiniPlaza en met ondersteuning van een aantal zorgpartners in Noord Nederland is het gelukt om managementgoeroe Fred Lee op maandag 27 oktober 2014 naar Groningen te halen. Dergelijke (internationale) topsprekers treden in Noord Nederland zelden ‘openbaar’ op.

In het kort

Fred Lee was vicepresident van het Florida Hospital en is werkzaam geweest bij het Disney Institute. De unieke combinatie van deze twee werkervaringen leidde tot zijn zeer toegankelijke bestseller: ‘If Disney Ran Your Hospital’. Fred Lee is van mening dat een zorginstelling een belevingsorganisatie is, waar emoties de boventoon voeren. Met gastvrijheid, persoonlijke aandacht en empathie maak je het verschil. Aandacht tot het inzicht dat deze twee ogenschijnlijk onverenigbare werelden tot dezelfde sector behoren: de belevenis economie, een sector waarin emotie centraal staat. De overeenkomst is dat beide organisaties verbinding maken op emotioneel niveau. Of zouden moeten maken in de optiek van Fred Lee. Vanuit dit perspectief kan de zorgsector leren van Disney. 

Deze bijzondere bijeenkomst vormt de kick-off van een serie inspirerende bijeenkomsten voor medewerkers van De Noorderbrug. De komende maanden organiseert De Noorderbrug op verschillende manieren, plaatsen en tijdstippen bijeenkomsten of evenementen die inspireren en uitdagen om ‘out the box’ te denken en die helpen om medewerkers te laten bezinnen op hun werk. ‘Anders denken, anders doen’ is daarbij het uitgangspunt. 

Print deze pagina