Cliënten De Noorderbrug opnieuw te zien in Stadsschouwburg te Harmonie

  • Volg ons:

30.09.2016

Een hechte groep cliënten werkt onder de naam ‘Cannix’ in Talentencentrum De Cande van De Noorderbrug in Leeuwarden aan hun acteertalenten. In 2013 besloot de groep haar eigen draai te geven aan toneelklassieker ‘Romeo en Julia’ van William Shakespeare. Dat resulteerde in 'Romke en Juliët', een voorstelling met een Friese inslag die zich afspeelt in de 21e eeuw. Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden diende als decor en de groep speelde een jaar later voor een volledig uitverkochte zaal. Na dit grote succes keert de groep op 9 december 2016 terug in de stadsschouwburg. Dit keer met het alom bekende kerstverhaal van Charles Dickens; A Christmas Carol!

In het kort

Rianne, begeleider op het Talentencentrum, heeft de afgelopen jaren de mensen uit deze groep zien groeien. Er komen ook telkens weer nieuwe mensen bij. Volgens Rianne is theater een veelzijdige activiteit. Natuurlijk is er een technische kant van het spelen zelf, maar theater geeft ook andere impulsen. Rianne: “Het is een groepsactiviteit. Spelers leren door samen te werken rekening te houden met elkaar en problemen worden gezamenlijk opgelost. Daarnaast is toneel een uitlaatklep waar je je gevoel in kwijt kunt. Dit is voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel of een chronische neurologische aandoening erg belangrijk.”

A Christmas Carol
A Christmas Carol is het verhaal over een oude en verbitterde vrek, Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen met geestverschijningen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. Zal deze nacht zijn leven veranderen?

Kom kijken en beleef het mee!

Kaartjes kosten slechts € 8,50 per persoon inclusief garderobe en consumptie. Bestellen doe je via de website van De Harmonie.  

Print deze pagina