Cliënten koken met wethouder Assen en bestuurder Actium

  • Volg ons:

19.06.2014

Donderdagochtend 19 juni vond er een bijzondere activiteit plaats op activiteitencentrum De Delft van De Noorderbrug in Assen. Cliënten van het activiteitencentrum hebben samen met wethouder Albert Smit en Elles Dost, directeur-bestuurder Actium, een maaltijd bereid. Aanleiding hiervoor was de oproep van cliënten op het platform van Wehelpen.nl.

In het kort

Wehelpen.nl brengt mensen met een hulpvraag online in contact met vrijwilligers op een soort ‘Marktplaats’ voor vrijwilligers. Zo geeft de website invulling aan de wens van mensen om voor elkaar van betekenis te zijn. De Noorderbrug werkt sinds 2013 samen met Wehelpen. Bij het Wooncentrum in Deventer en Activiteitencentrum De Delft in Assen is een pilot gestart.

Cliënten stellen vacatures op aan de hand van een hulpvraag. Medewerkers geven waar nodig ondersteuning en denken mee over wat een vrijwilliger zou kunnen doen zodat het leven fijner wordt. In de pilotfase ligt de nadruk op de hulpvraag van de cliënt. In een later stadium kunnen cliënten ook vacatures opstellen voor het aanbieden van hulp. Dat is het mooie van WeHelpen.nl: de cliënt is niet alleen hulpvrager, maar ook hulpaanbieder, dat is precies waar De Noorderbrug voor staat: denken in mogelijkheden en wederkerigheid. Cliënten van het Activiteitencenturm in Assen hadden een oproep gedaan voor vrijwilligers die het leuk vinden om te koken. Albert Smit en Elles Dost hadden op deze oproep gereageerd.

Ook de website mijnbuurtassen.nl (een initiatief van de gemeente Assen in samenwerking met Actium en een aantal andere maatschappelijke organisaties) gebruikt Wehelpen als platform om hulpvragers en hulpbieders met elkaar in contact te brengen.

Het was een geslaagde ochtend waarbij de aanwezigen flink de handen uit de mouwen staken. Tussen het koken door werd nader kennis gemaakt onder het genot van koffie. De ochtend werd afgesloten met het eten van het eindresultaat: pizza.

Print deze pagina