Cliënten aan de start bij Drentse Fiets4Daagse: RollOnRoute

  • Volg ons:

30.06.2015

In samenwerking met de Drentse Fiets4Daagse organiseert De Noorderbrug van dinsdag 7 t/m vrijdag 10 juli voor de 9e keer de ‘RollOnRoute’. De RollOnRoute is een speciale route (20 tot 25 kilometer per dag) voor mensen met een rolstoel, scootmobiel, driewieler, tandem, duofiets of wheely en is vast onderdeel van de Drentse Fiets4Daagse. Cliënten, hun netwerk, vrijwilligers en medewerkers van De Noorderbrug starten dit jaar in Norg.

In het kort

De route, van ongeveer 25 kilometer gemiddeld, is goed begaanbaar voor rolstoelers en gaat door prachtige stukken natuurschoon. Er zijn vier afwisselende routes uitgezet, die gedeeltelijk over hetzelfde parcours gaan als die van de Fiets4Daagse. Er hebben zich dit jaar zo’n 60 deelnemers aangemeld. Daarnaast starten er ook nog eens 20 cliënten van De Noorderbrug in Emmen. Zij leggen een afstand van 30 kilometer af via het reguliere parcours van de Fiets4Daagse.

Deelnemers verzamelen ‘s ochtends omstreeks 09.30 uur bij de sporthal in Norg. In de sporthal staat een indrukwekkend arsenaal aan rijdend materiaal. Bij de start, de finish en onderweg zijn extra voorzieningen aanwezig, zoals een service-auto met deskundige monteurs, rolstoeltoegankelijke toiletten (bij start/finish is een toiletvoorziening met brancard en tillift aanwezig), drempelloze toegang en EHBO-posten.

Bij de start ontvangen deelnemers een vlaggetje, een tasje van de Fiets4Daagse, een routebeschrijving, een deelnemersboekje waarin de controlestempels verzameld moeten worden en een tasje van onze sponsor De Makro, met lekkere versnaperingen en drinken.

Voor veel cliënten en hun familie is het een jaarlijks terugkerend feestelijk evenement waar men erg naar uitkijkt. “Het is leuk om samen actief buiten bezig te zijn en nieuwe mensen te leren kennen.” “Het is een jaarlijks familie-uitstapje geworden”. Het rijden van de RollOnRoute is bovendien voor velen een enorme prestatie, waarbij ze soms hun eigen grenzen verleggen. De onderlinge contacten tussen de verschillende fietsers verlopen spontaan en gezellig: onderweg, bij een controlepost of op een terrasje en een picknickplaats.

Cliënten worden ondersteund door hun eigen netwerk, vrijwilligers en medewerkers van De Noorderbrug. Medewerkers van De Noorderbrug die niet in de zorg werken fietsen ook mee.

Print deze pagina