‘Boodschappenteam’ De Noorderbrug winnaar Rabobank Stimuleringsfonds

  • Volg ons:

04.05.2014

Landgoed Coendersborg in Groningen stond op donderdag 24 april 2014 in het teken van de feestelijke bekendmaking van de winnende projecten van het Rabobank Stimuleringsfonds Stad en Midden Groningen. Tijdens deze avond werd het ‘Boodschappenteam’ van De Noorderbrug in Groningen uitgeroepen tot één van de winnende projecten in de categorie ‘Zorg’.

In het kort

Het project Boodschappenteam is een initiatief van De Noorderbrug waarbij dove cliënten met ondersteuning van gespecialiseerde begeleiders en vrijwilligers een boodschappenteam vormen en boodschappen doen voor hulpbehoevende mensen in de wijk. Het boodschappenteam past helemaal in het concept om de maatschappelijke participatie van cliënten te vergroten. Ieder mens kan op zijn of haar niveau een maatschappelijke bijdrage leveren. Cliënten doen nu al met plezier boodschappen voor hun eigen wooncentrum. Door boodschappen te doen voor mensen in de omgeving kunnen zij iets betekenen voor een ander. Het project biedt mogelijkheden tot contact met wijkbewoners, vergroot de eigenwaarde en zorgt voor een zinvolle invulling van de dag. En buurtbewoners worden ontzorgd omdat hun boodschappen keurig worden thuisbezorgd!

De prijs, een geldbedrag van ruim € 4.500,-, wordt gebruikt voor de aanschaf van een tandem, fietsen, fietstassen en regenponcho’s. De plannen worden verder uitgewerkt zodat het boodschappenteam zo snel mogelijk kan starten. Hiervoor is De Noorderbrug nog op zoek naar vrijwilligers die mee willen draaien in het project. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@noorderbrug.nl onder vermelding van ‘Boodschappenteam’.

Print deze pagina