Ambassadeurs gaan op pad

  • Volg ons:

07.07.2015

Wie kan er beter vertellen over het behandelprogramma Hersenz dan de deelnemers zelf? Hersenz heeft inmiddels een aantal enthousiaste ambassadeurs gevonden die graag over hun ervaringen vertellen.

In het kort

Zo spraken Monica Hadikoesoemo (foto) en haar dochter Naiyara van der Veen in het Medisch Centrum Leeuwarden op een symposium. Monica volgt Hersenz bij De Noorderbrug in Leeuwarden. Ze heeft de module ‘Omgaan met verandering’ afgerond, volgt nu ‘Grip op je energie’ en doet mee aan de fysieke training.

Monica schetste in vogelvlucht haar leven voor en na het ontstaan van het hersenletsel. Na een lange periode van revalidatie dacht ze weer de oude te zijn maar ze kreeg een behoorlijke terugval en redde het niet alleen. Naiyara vertelde hoe zij dit als dochter ervaren heeft. Ze wist niet hoe ze haar moeder in die periode kon helpen en had geen idee wat hersenletsel was.

Monica vertelde dat ze veel geleerd heeft van Hersenz: ze weet beter wie ze is, durft zich kwetsbaarder op te stellen en kan beter haar grenzen aangeven. Haar dochter beaamde dit en benoemde als meest bijzondere van Hersenz dat het gezin zo goed betrokken wordt bij de behandeling. Ontroerend was moment dat Naiyara vertelde dat haar moeder een half uur voor haar hersenbloeding een presentatie had gegeven aan een groep van tachtig mensen. “Zo’n krachtige vrouw.” Wie had gedacht dat ze een paar jaar na haar hersenbloeding weer een presentatie zou geven? Monica is nog steeds een krachtige vrouw, zo vindt haar dochter.

Ambassadeur uitnodigen?

Wilt u ook graag een ambassadeur uitnodigen die vertelt over zijn ervaringen met niet-aangeboren hersenletsel en over de behandeling? Neem contact op met het team Klant en Advies van De Noorderbrug via T: 050 - 597 38 20 of E: klantenadvies@noorderbrug.nl.

Print deze pagina